Tørt indeklima, begrænset benplads, somme tider støjende omgivelser – der er mange grunde til, at flyveturen måske ikke er den mest behagelige del af rejsen. Men heldigvis er der mange ting, der kan gøre turen langt mere komfortabel – vel at mærke uden, at du opgraderer din flybillet.

Det handler i høj grad om at være forberedt og medbringe de rigtige accessories. I denne guide har vi derfor samlet 8 tips til, hvordan du kan gøre din flyvetur mere behagelig.

1. Rejsetæppe

Et rejsetæppe er den perfekte måde at holde sig varm på og gøre det behageligt på flyet, mens du tager en lur, ser film eller fordyber dig i en god bog. Der findes varme og komfortable rejsetæpper, som kan pakkes sammen til en brøkdel i størrelse og derfor er perfekte at rejse med, bl.a. Gravel Travels populære Layover™ Travel Blanket

Et godt rejsetæppe som dette er også et godt eksempel på det velkendte rejsetip om at pakke ting med flere funktioner, da tæppet også kan benyttes som en blød pude, der forbedrer komforten på flyet. Derudover kan et sammenpakkeligt tæppe vise sig nyttigt i et hav af andre situationer på rejsen.

Køb Matador Freerain Waterproof Packable Hip Pack | Ultralet og sammenpakkelig sling bag til rejsen
Matador Equipment Freerain Waterproof Packable Hip Pack

2. Medbring en sling bag 

Mange flyselskaber tilbyder, at man medbringer en håndtaske (udover sin håndbagage), typisk med en størrelse på op til omkring 40 x 30 x 20 cm. Den tilladte størrelse varierer afhængigt af flyselskabet – få et hurtigt overblik over de største flyselskabers retningslinjer for håndtasker.

Overvej at medbringe en sling bag eller hip pack som håndtaske. En sling/hip pack er den perfekte måde at holde alt det mest nødvendige godt beskyttet og lettilgængeligt, både i flyet og i lufthavnen. Afhængigt af størrelsen på din sling bag kan den også hænges op på fx bakkebordet i stedet for at ligge under sædet, hvilket giver dig mere fodplads på flyveturen.

SHOP SLING & HIP PACKS

3. Sørg for underholdning

Sørg for at oplade alle dine devices hjemmefra og download rigelige mængder podcasts, musik og film, så du er sikret god underholdning på hele turen.

Husk også at medbringe oplader(e) eller en powerbank, så du ikke løber tør for strøm undervejs. Hos de fleste flyselskaber er det tilladt at medbringe en powerbank med op til 27.000mAh (svarende til 100Wh) i sin håndbagage. En powerbank med 10.000 mAh er som regel en passende størrelse til flyrejsen og giver nok strøm til fx at oplade en mobil 2-3 gange.

4. Luk støjen ude

Hvad end du ønsker at fordrive tiden på flyet med en lur eller har brug for ro til at fordybe dig i en bog, er ørepropper en nem måde at lukke støjen fra dine omgivelser ude på – hvad end det er larmen fra turbinen, dine medpassagerer eller døre der smækker. Et godt valg er dette sæt støjreducerende ørepropper fra Matador Equipment.

Et alternativ til klassiske ørepropper er høretelefoner med noise-cancellation, hvis du foretrækker at slappe af med en lydbog, podcast eller musik i ørene.

SHOP STØJREDUCERENDE ØREPROPPER

5. Husk sovemaske

Lysene på flyet kan være forstyrrende, især hvis man prøver at få sig en lur, men det findes der heldigvis råd for. En sovemaske er nemlig den perfekte måde at holde lys ude fra lysene i kabinen, vinduerne eller sidemandens skærm. 

Sørg for at medbringe en sovemaske af ordentlig kvalitet, som er behagelig at have på, og som ikke irriterer ørene – fx denne sovemaske fra Eagle Creek.

6. Vælg en god nakkepude

De fleste finder det svært at sove, mens de sidder op, og hvis det også er tilfældet for dig, er en nakkepude en god investering til flyrejsen, der både kan gøre flyveturen mere behagelig og kan spare dig mange nakke-/rygsmerter senere på rejsen.

Har du et ønske om at spare plads i bagagen, er det værd at overveje en oppustelig én af slagsen. Se fx denne oppustelige nakkepude fra Eagle Creek.

7. Vådservietter og hånddesinfektion 

Et almindeligt passagerfly har hundredvis af rejsende ombord hver uge, og selvom der som regel bliver gjort rent på flyet mellem hver flyvning, er det altid en god idé af medbringe hånddesinfektion og vådservietter på flyet. Overvej at tørre alting en gang efter, når du har fundet din plads – touchskærme, bakkebord, armlæn mm. Hånddesinfektionen er en nem måde at holde hænderne rene efter måltider, toiletbesøg mm. og fås som bekendt i små rejsestørrelser, man kan have med sig i lommen eller tasken.

8. Benyt kompressionsstrømper 

Kompressionsstrømper er måske ikke det mest spændende accessory at tilføje til sin pakkeliste, men kan være til stor gavn særligt på længere flyrejser. Kompressionsstrømper sikrer, at du holder varmen, og hjælper derudover med at stimulere blodomløbet i benene, hvilket både forhindrer dine ben i at svulme op og reducerer risikoen for blodpropper.