Måske er det at pakke til rejsen noget, du ser frem til. Eller måske betragter du det som et nødvendigt “onde”, der bare skal overstås - gerne hurtigst muligt. 

Uanset hvordan du har det med at pakke, vil det være en hel del lettere og sjovere, hvis du har styr på, hvordan bagagen pakkes bedst muligt. I denne guide har vi derfor samlet 9 af de bedste pakketips til, hvordan du kan organisere og spare plads i bagagen.

  Benyt packing cubes til at organisere og spare plads i bagagen

  1. Brug packing cubes

  Når man pakker til rejsen, er der som regel ret begrænsede mængder plads at arbejde med i bagagen, og derfor er det ekstra vigtigt at holde sine ting velorganiserede - og ikke mindst at pakke dem på en måde, som gør at de fylder mindst muligt.

  Packing cubes er en nem måde at gøre begge dele. Først og fremmest gør de det muligt at organisere bagagen ved fx at pakke forskellige typer tøj i forskellige cubes. Det gør det meget nemmere at pakke og sikrer også, at du nemt kan tilgå dine ting uden at skabe rod og uorden i bagagen.

  Derudover er packing cubes fantastiske ”space savers”, da de komprimerer indholdet. Der findes endda særligt pladsbesparende packing cubes (kendt som compression cubes), som har en ekstra lynlås på siden og dermed gør det muligt at komprimere indholdet ekstra meget.

  Se vores store udvalg af prisvindende packing cubes fra mærker som Eagle Creek, Peak Design og Heimplanet.

  SHOP PACKING CUBES

  2. Roll, don’t fold

  Tøj er som regel noget af det, der fylder mest i bagagen, så der er meget plads at spare ved at pakke det effektivt.

  Blødt tøj som t-shirts, undertøj, shorts og lign. fylder som regel mindst, hvis det er rullet sammen i stedet for at være foldet fladt. Det skyldes bl.a., at foldet tøj efterlader lommer i siderne, hvorimod sammenrullet tøj udnytter al pladsen i siderne og dermed giver mere (pakke)plads i toppen. Derudover bliver pænt sammenrullet tøj generelt mindre krøllet, da tøjet ikke pakkes med nogen ”hårde” folder. En tredje fordel er, at sammenrullet tøj typisk giver en mere velorganiseret bagage, hvor alting er lettere at finde og tilgå fra oven.

  Det kan stadig være nødvendigt at folde nogle typer tøj som jeans, sweatere og lign. Her kan du med fordel anvende en garment folder til at spare plads og undgå krøller.

  3. Pak de tungeste ting nederst

  Placeringen af tungere ting som sko, bøger og lign. har stor betydning for, hvor let og behageligt det er at fragte din bagage rundt. 

  Hvis du rejser med carry-on rygsæk, er det som regel bedst at placere de tungeste ting i midten af din rygsæk, hvor det holder sig tæt til ryggen og hverken rammer dine skulderblade eller hofter.

  Rejser du med kuffert, vil det give den bedste stabilitet at placere de tungeste ting i bunden. På den måde undgår du også, at dine andre ting bliver mast.

  4. Brug en pakkeliste

  Det sidste man ønsker sig, er at stå i lufthavnen og indse at man har glemt oplader eller pas. Af samme grund er det altid en god idé at gøre brug af en pakkeliste, når man pakker til rejsen. På den måde er man sikker på at huske alt det nødvendige - og at man omvendt ikke medbringer ting, man ikke har brug for på rejsen.

  En pakkeliste hjælper derudover med at inddele alt, hvad man skal have med i underkategorier, hvilket gør det lettere at pakke bagagen effektivt og overskueligt. Overvej hvad du ofte får brug for, og hvad du kun skal bruge en sjælden gang imellem og organiser tasken derefter, så de vigtige ting let kan tilgås.

  Du kan læse vores udførlige pakkeliste til rejsen og få et hurtigt overblik over alt, hvad du skal huske, når du pakker.

  5. Kend flyselskabets retningslinjer

  Sørg for at orientere dig om dit flyselskabs retningslinjer for størrelse og vægt på håndbagage, allerede før du går i gang med at pakke. Størrelseskravene har stor betydning for dit valg af rejsetaske/kuffert, mens vægtkravene kan sætte nogle begrænsninger på, hvad/hvor meget du kan pakke.

  Hvert flyselskab har sine egne regler for, hvor stor håndbagage må være og hvor meget den må veje, så der kan være forskel på den tilladte størrelse afhængigt af hvilket flyselskab, du rejser med. Hovedreglen er dog, at håndbagage typisk må være op til omkring 50 cm høj, 40 cm bred og 25 cm lang, mens vægtkravene variere meget.

  Du kan få et hurtigt overblik over størrelses- og vægtkravene for alle de største flyselskaber i vores store guide til regler for håndbagage.

  6. Hold væsker lettilgængelige

  Væsker skal vises frem i lufthavnens sikkerhedskontrol og bør derfor let kunne tilgås, så du ikke skal rode hele din bagage igennem for at finde dem frem.

  Sørg for at have en god toilettaske til at holde dine toiletsager velorganiserede og lettilgængelige og et sæt gode rejseflasker, der overholder retningslinjerne.

  Husk i den forbindelse, at væsker (fx shampoo, balsam, cremer, deodorant og andre flydende toiletsager) skal opbevares i beholdere på højst 100 mL hver og skal kunne opbevares samlet i en genlukkelig plastpose på max 1 liter.

  Se vores store udvalg af TSA-godkendte rejseflasker og -beholdere.

  SHOP REJSEFLASKER

  7. Organisér dit elektronik med en tech pouch

  Hvad end det er opladere, høretelefoner, powerbanks, harddiske, computermus eller USB-stik, er elektronik typisk noget af det, vi benytter hyppigt på rejsen, så det kan spare én meget tid og frustration at finde en god måde at holde det lettilgængeligt og velorganiseret på. Det er præcist, hvad du opnår med en tech pouch.

  De fleste rejsetasker har selv en vis mængde indvendige organiseringsløsninger, men fordelen ved en tech pouch er, at alle dine accessories holdes samlet i én taske, som du kan have med dig overalt - enten i din carry-on rygsæk, daypack eller sling.

  SHOP POUCHES & ORGANIZERS

  Medbring en sammenpakkelig daypack på rejsen

  8. Medbring en sammenpakkelig daypack

  Vandreture, sightseeing, shopping - når man rejser, er der et hav af situationer, hvor det er nødvendigt med en god daypack. Problemet er, at man ikke altid har mulighed for eller plads til at medbringe én.

  En sammenpakkelig daypack er den perfekte løsning på den problemstilling. Denne type daypack er fremstillet i ultralette materialer og kan pakkes sammen til en brøkdel i størrelse, så du kan have den med i din carry-on rygsæk eller kuffert - vel at mærke uden at den optager store mængder plads.

  Se vores store udvalg af daypacks, herunder sammenpakkelige tasker fra mærker som Matador Equipment og Peak Design.

  SHOP DAYPACKS

  9. Udnyt pladsen i dine sko

  Ofte er det nødvendigt at medbringe et ekstra par sko på rejsen. I så fald kan du med fordel udnytte hulrummet i dem til at opbevare sokker og lign.

  Et andet indlysende tip er at iføre sig det tungeste/største par sko på flyet for at spare vægt i bagagen.