Peak Design er kendt for at udvikle udstyr til fotografering og rejse, der er nytænkende, funktionelt og ekstremt holdbart. Et godt eksempel på dette er Travel Backpack 45L, der er Peak Designs bud på den ultimative carry-on rygsæk til rejse. Rygsækken er en af Peak Designs all-time bestsellers og har vundet adskillige priser for sit innovative design.

I dette indlæg giver vi dig et overblik over alt, hvad du skal vide om Peak Designs Travel Backpack 45L, hvis du overvejer om tasken er den rette for dig.

Guide til Peak Design Travel Backpack 45L
 • Størrelse
 • Materialer og kvalitet
 • Komfort og ergonomi
 • Udvendigt design
 • Indvendigt design
 • Åbninger til hovedrummet
 • Accessories til Peak Design Travel Backpack 45L
 • Peak Design Travel Backpack 45L vs 30L
 • Opsummering
SHOP PEAK DESIGN TRAVEL BACKPACK 45L

Bedste review af Peak Design Travel Backpack | Samlet guide til features, design, materialer mm.

Størrelse

Peak Designs Travel Backpack 45L har en standard-kapacitet på 35L, hvilket er den størrelse, de fleste flyselskaber accepterer som carry-on bagage. Det betyder, at du kan have tasken med på flyet.

Tasken kan imidlertid både udvides og komprimeres afhængigt af dine behov. Hvis du har brug for ekstra plads, kan tasken udvides til 45L ved hjælp af en expansion-lynlås på ydersiden. Hvis du omvendt har brug for mindre plads, kan tasken komprimeres til 30L ved hjælp af magnetiske compression-snaps i øverste del af tasken. På den måde kan den også bruges til kortere ture og som daypack.

Bedste review af Peak Design Travel Backpack | Samlet guide til features, design, materialer mm. | Materialer

Materialer og kvalitet

Peak Designs Travel Backpack 45L har et vandtæt design med en DWR-imprægneret skal i 100% genanvendt 400D canvas nylon. Bunden er lavet i ekstra slidstærk 900D nylon liner, som beskytter indholdet mod stød nedefra og gør, at tasken kan stå af sig selv på fladt underlag.

Peak Design har benyttet en kombination af YKK-lynlåse og UltraZips – sidstnævnte er et samarbejde mellem Peak Design og Zoom Zippers. YKK-lynlåsene findes i nogle få af de indvendige lynlåslommer, mens der er brugt imprægnerede UltraZips til alle de store lynlåsåbninger på ydersiden. Normalt vil der være mere modstand i imprægnerede lynlåse, men Peak Designs imprægnerede UltraZips er ekstremt bløde.

Derudover er det meste hardware på tasken – spænder, nitter mm. – specialdesignet af Peak Design og fremstillet i aluminium.

Det meget robuste design betyder, at tasken har en relativt høj vægt (2,05 kg) i forhold til sin kapacitet (max 45L) – men når det kommer til stykket, er det ikke nogen ualmindelig høj vægt/kapacitets-ratio for rejsetasker, der er designet til at levere en høj grad af komfort, holdbarhed og beskyttelse.

Til sidst er det værd at nævne, at tasken er fremstillet i bæredygtige materialer og ved hjælp af miljømæssigt skånsomme produktionsmetoder. Tasken er derfor Fair Trade Certificeret og 100% Carbon Neutral. 

Bedste review af Peak Design Travel Backpack | Samlet guide til features, design, materialer mm. | Komfort og ergonomi

Komfort og ergonomi

Når det kommer til komfort, er skulderstropper og rygpanel de to vigtigste dele af rygsækken.

Skulderstropperne er polstret med et tykt lag EVA Foam og er kendetegnet ved at være fastmonteret med nitter i toppen. Stropperne er derfor roterbare. Det betyder dels, at du kan svinge rygsækken frem på maven og let tilgå dit udstyr (fx kamera eller lign.) via sideåbningen, og dels at skulderstropperne er mere fleksible og tilpasser sig din kropsform.

Hvis tasken er tungt pakket, kan bryst- og hofteremmen tages i brug. Hofteremmen er polstret i siderne med EVA Foam og har en lille, fleksibel lomme til små genstande i højre side. I ventre side har hofteremmen to attachment points til Peak Designs Capture.

Både skulderstropperne og hofteremmen kan gemmes væk i rygpanelet bag to magnetiske flapper, hvilket gør det nemt at håndtere tasken fx i lufthavnen, tog eller lign. Hofteremmen gemmes væk midterst i rygpanelet og kan ikke mærkes, når man bærer tasken.

Selve rygpanelet er lavet i et åndbart stof og er polstret med et tykt lag EVA Foam, som forhindrer kantede ting i tasken i at genere ryggen. Derudover har hele taskens yderlag et tyndt lag ultralet polstring, som giver tasken ekstra struktur og gør, at den bedre holder sin form, selv når den er tungt pakket.

Bedste review af Peak Design Travel Backpack | Samlet guide til features, design, materialer mm. | Udvendigt design

Udvendigt design

Det udvendige design på Peak Designs Travel Backpack 45L er stilrent og minimalistisk, men byder også på en række praktiske detaljer.

Tasken har i alt 4 håndtag på ydersiden – ét i hver side, ét i toppen og ét i rygpanellet. Det øverste håndtag er polstret og gør, at tasken kan hænges op; håndtaget på rygpanelet gør, at tasken kan bæres som duffle, når skulderstropper og hofteremmen er gemt væk; og de to i siden er rare at have, så tasken let kan håndteres fra alle vinkler.

En anden gennemtænkt del af taskens udvendige design er sidelommerne (én i hver side). Sidelommerne er meget rummelige og har plads til alt fra store drikkedunke til mindre fotostativer (fx Peak Designs Travel Tripod). Sidelommerne er elastiske, men størstedelen af lavet i slidstærk nylon og ikke af elastisk trådnet som på de fleste andre rejsetasker.

Hver sidelomme har også en indbygget lynlåslomme til mindre ting, der skal opbevares sikkert, men stadig være lettilgængelige – fx mobil, pas eller et lille rejse-kamera.

I venstre side af tasken finder du også en lille lomme med Velcro-lukning, som er tiltænkt opbevaring af kontaktoplysninger (fx et ID eller business kort), der gør det muligt at identificere taskens ejer, hvis den skulle blive væk. 

På ydersiden er tasken udstyret med en lang række Attachment Loops til fastgørelse af Peak Designs Cord Hook External Carry Straps (2 stk. følger med tasken). Stropperne kan bruges til at fastgøre liggeunderlag, overtøj, større tripods og lign. på taskens yderside. Når stropperne ikke er i brug, gemmes de væk i en lille lomme med magnetisk lukkemekanisme nederst på taskens yderside.

Bedste review af Peak Design Travel Backpack | Samlet guide til features, design, materialer mm. | Indvendigt design

Indvendigt design

Taskens interiør består af et stort hovedrum og et frontrum med praktiske organiseringsløsninger.

Hovedrummet har plads til 3 Packing Cube units svarende til fx:

 • 3x Packing Cube Small
 • 1x Packing Cube Small og 1x Medium
 • 1x Camera Cube Small og 1x Packing Cube Medium
 • 1x Camera Cube Large

3 Packing Cube Units svarer til omkring 30 t-shirts - så det er ca. den mængde tøj, du skal regne med, at tasken kan rumme. Derudover vil der stadig være ekstra plads til mindre ting som en toilettaske, pouch eller lign. – især hvis tasken udvides til 45L.

En smart detalje i hovedrummet er de elastiske loops i siderne, som gør det muligt at fastgøre Peak Designs Camera Cubes til tasken. Dette gøres ved hjælp af små Clips, der følger med tasken.

Frontrummet fungerer godt til opbevaring af fx bøger eller en ekstra trøje og giver derudover rig mulighed for at organisere mindre ting. I toppen af rummet er en lynlåslomme i gennemsigtigt trådnet med flere indvendige lommer i varierende størrelser til organisering af fx skriveredskaber, powerbanks, harddiske, pas og lign. Nederst er der en tilsvarende lynlåslomme, men uden gennemsigtigt trådnet og indvendige lommer.

Hovedrummet og frontrummet er adskilt af et organiseringspanel, der kan lynes af og gemmes væk i en lille lomme nederst i tasken. Lynes organiseringspanelet af, får du ét stort hovedrum, som også kan tilgås fra forsiden af tasken. Selve organiseringspanelet har to store lommer – den øverste i trådnet og den nederste i et blødt nylon-stof. En stor fordel ved organiseringspanelet er, at det kan tilgås via lynlåsåbninger fra begge sider, dvs. både fra frontrummet og hovedrummet. 

Laptop og tablet rum finder du på indersiden af rygpanelet. Rummet er tykt polstret og kan nemt tilgås ovenfra. Laptop-rummet rummer op til 16” MacBook Pros, mens tablet-rummet har plads til en 12,9” iPad Pro. Det betyder i praksis, at der plads til langt de fleste laptops og tablets.

Bedste review af Peak Design Travel Backpack | Samlet guide til features, design, materialer mm. | Åbninger til hovedrummet

Åbninger til hovedrummet

Noget af det, vi bedst kan lide ved Peak Designs Travel Backpack 45L, er mulighederne for at tilgå hovedrummet på flere forskellige måder. Det gør, at du altid har adgang til alle dele af tasken, og at du derfor hurtigt kan tilgå dine ting, hvis de er godt organiseret i tasken.

Hovedrummet kan tilgås på tre måder:

 • Bagfra via en Clamshell-åbning
 • Fra siderne
 • Forfra (forudsat at organiseringspanelet er gemt væk)

Clamshell-åbningen giver nem adgang til hele hovedrummet - i modsætning til tasker, der alene har en topåbning. Åbningen fungerer ved, at du lægger tasken på bagsiden og lyner rygpanelet af (270 grader). På den måde har du let ved at pakke og tilgå alt i tasken.

Sideåbningerne kan bl.a. bruges til at tilgå kameraudstyr fra en af Peak Designs Camera Cubes – hvilket er en af grundene til, at tasken anbefales som kamerataske og er populær blandt fotografer. Hvis du ikke er fotograf, kan sideåbningerne bruges til at tilgå hovedrummet hurtigt, mens du bærer tasken.

Bedste review af Peak Design Travel Backpack | Samlet guide til features, design, materialer mm. | Accessories: Peak Design Packing cubes, camera cubes, wash pouch og tech pouch

Accessories til Peak Design Travel Backpack 45L

Peak Design har udviklet en lang række accessories, der er gode supplementer til Travel Backpack 45L. Særligt Peak Designs Packing Cubes, Camera Cubes, Wash Pouch og Tech Pouch er accessories, der fungerer godt sammen med tasken og gør det muligt med ekstra indvendig organisering: 

Peak Design Packing Cubes kommer i to størrelser (Small og Medium) og har et praktisk kompressionssystem med dobbeltlynlås, som gør det muligt at komprimere indholdet. Hver cube har to separate rum til opdeling af rent og beskidt tøj.

Peak Design Camera Cubes hjælper dig med at organisere og beskytte dit kameraudstyr. De fås i tre størrelser (Small, Medium og Large). Medium og Large Cubes har en åbning i siden, som matcher taskens sideåbning. Det betyder, at du kan tilgå dit kamera nemt og effektivt, når du er på farten. Peak Designs Camera Cubes kommer med fleksible indvendige dividers, der kan tilpasses størrelsen af dit kamera, objektiver mm.

Peak Design Wash Pouch og Tech Pouch har begge en unik harmonika-åbning, som gør det let at organisere og tilgå alt indholdet. Taskerne er lavet i slidstærk nylon med imprægnerede YKK-lynlåse. Peak Designs Wash Pouch fås også i en mindre version (Small Wash Pouch), mens et alternativ til Tech Pouch’en er Peak Designs Field Pouch. Field Pouch’en har ingen harmonika-åbning, men adskillige indvendige lommer og et større rum med plads til fx et rejse-kamera. Derudover kan den omdannes til en sling bag ved hjælp af den medfølgende strop.

Bedste review af Peak Design Travel Backpack | 30L vs 45L

Peak Design Travel Backpack 45L vs 30L

Et alternativ til Peak Designs klassiske Travel Backpack 45L er den mindre version i 30L. Er du i tvivl om, hvilken størrelse der bedst dækker dine behov, har vi her lavet et overblik over de vigtigste forskelle på de to størrelser:

 • 30L kan ikke udvides/komprimeres i lige så høj grad som 45L (27-33L vs 30-45L).
 • 30L har en stor Clamshell-åbning, men ingen lynlåsåbninger i siden, som gør det muligt at tilgå hovedrummet, mens du bærer rygsækken.
 • 30L har ingen indbygget hofterem. En hofterem kan tilkøbes separat, men den er mindre polstret end den, som er indbygget i 45L.
 • 30L har en større toplomme med gode organiseringsmuligheder, men har til gengæld intet frontrum med plads til større ting som bøger, en skjorte, overtøj og lign.
 • 30L har intet organiseringspanel, der opdeler tasken i et hovedrum og et frontrum.
 • 30L rummer kun Peak Designs Camera Cubes, når den er fuldt udvidet.
 • Flapperne på rygpanelet, der bruges til at gemme skulderstropperne væk, er ikke magnetiske på 30L. Det betyder, at de har lettere ved at falde ud.

Størrelsen gør, at 30L er bedre egnet til kortere rejser og som daypack eller supplement til din primære form for bagage (fx en større kuffert). Derudover gør 30L sig bedre til almindelig hverdagsbrug pga. sin størrelse og det enklere design.

Til gengæld vil 45L være et bedre valg, hvis tasken skal bruges som din primære carry-on bagage til længere rejser. Derudover er 45L mere fotoorienteret – dels pga. sideåbningerne, der gør det muligt at tilgå sit kamera, mens man bærer tasken, og dels fordi den har bedre plads til Peak Designs Camera Cubes.

Se også vores sammenligning af størrelse, vægt og specifikationer for Peak Design Travel Backpack 30L og 45L her.

SHOP PEAK DESIGN TRAVEL BACKPACK 30L

Opsummering

Peak Designs Travel Backpack 45L er en komfortabel, detaljerig og slidstærk carry-on rejsetaske, der er er lige så gennemtænkt, som man kan forvente af ethvert produkt fra Peak Design. Tasken har et stort hovedrum, tilpas mange organiseringsmuligheder, komfortable skulderstropper og rygpanel, og de mange åbninger gør det let at pakke og tilgå alt dit udstyr. Når tasken suppleres med Peak Designs Camera Cubes, er den også ideel til organisering og beskyttelse af kameraudstyr.

Taskens robuste konstruktion betyder, at den er relativt tung i forhold til max-kapacitet på 45L, og derfor vil mindre tasker som Peak Designs Travel Backpack 30L for de fleste fungere bedre som daypack og til korte ture, weekend-get-aways osv. Peak Designs Travel Backpack 45L fungerer derimod ideelt som carry-on og kamerataske til længere rejser.