To rejser er sjældent ens, men en ting ligger som regel fast: Plads i bagagen er en knap ressource, og der er således masser af gode grunde til at pakke så let som muligt.

Heldigvis findes der rejsevenlige accessories, som kun gør krav på meget lidt plads, men har stor funktionel værdi, når man er afsted på farten.

I dette indlæg har vi samlet 10 af denne type små, rejsevenlige accessories, der på hver sin måde vil gøre din rejse nemmere uden at tilføje vægt til oppakningen.

10 rejsevenlige accessories
  1. Nite Ize S-Biner® SlideLock® Aluminum
  2. humangear Stax
  3. Matador Equipment Droplet Water-Resistant Stuff Sack
  4. Peak Design Mobile Tripod
  5. Nite Ize RunOff® Waterproof Wallet
  6. Topo Designs Mountain Accessory Bag Micro
  7. Heroclip®
  8. Matador Equipment Pocket Blanket Mini
  9. humangear GoBites Uno
  10. Vapur 0,5L Wide Mouth Anti-Bottle

1. Nite Ize S-Biner® SlideLock® Aluminum

En karabin er en af de ting, som altid er god at have med sig. Den vejer næsten ingenting og optager minimal plads, men har et utal af anvendelsesmuligheder - især når man rejser.

S-Biner® SlideLock® Aluminum fra Nite Ize adskiller sig fra almindelige karabiner ved at have et S-formet design med to hager, hvilket dels gør den ideel til at fastgøre ting til din rygsæk/rejsetaske (fx en drikkedunk, kasket, et par sko eller lign.) og dels til at hænge ting op steder, hvor det ellers ikke er muligt.

Karabinen gør tilmed brug af en SlideLock® lukkemekanisme bestående af to skydere, som fastsættes i bunden af hver åbning og dermed skaber et ekstra lag af sikkerhed. Den kommer i tre størrelser (#2, #3 og #4), hvoraf de to største kan købes separat, mens den mindste fås som en del af denne 3-pak.

SHOP NITE IZE S-BINER® SLIDELOCK® ALUMINUM

2. humangear Stax

At rejse er som regel forbundet med at skulle have en masse forskellige ting med sig i små mængder - piller, snacks, væsker, små toiletsager, accessories osv.

Stax fra humangear er den perfekte måde at holde alle disse små ting organiserede. Beholderne er lækagesikre takket være silikonepakninger i lågene, hvilket betyder, at de ikke alene er velegnede til opbevaring af alt småt, men også kan fungere som rejseflasker til opbevaring af væsker. En unik feature er, at de kan klikkes sammen ovenpå hinanden, hvilket gør dem ekstra nemme at holde styr på og transportere.

Stax fås i størrelserne Small, Medium, Large og XL. Small, Medium og Large består af 4 beholdere i varierende størrelser, mens XL-versionen indeholder to store beholdere.

SHOP HUMANGEAR STAX

3. Matador Equipment Droplet Water-Resistant Stuff Sack

Opbevaring af vådt eller beskidt tøj kan være en reel udfordring, når man rejser - hvad end det er efter en dukkert eller et uventet regnskyld. Men med Matadors Droplet Water-Resistant Stuff Sack er det nemt at være forberedt på den slags situationer.

Tasken er vandtæt og pakkes sammen i en kompakt silikonebeholder, som er lille nok (6,4 x 3,2 cm) til at kunne fastgøres på en nøglering, og dermed fungerer perfekt som en “backup” taske, du kan have med dig overalt.

Tasken har 2,5 liters kapacitet, hvilket er en perfekt størrelse til opbevaring af fx vådt badetøj. Derudover fungerer den godt som dry bag til sikker opbevaring af fx mobil, pung eller andet, som har brug for vandtæt beskyttelse.

SHOP MATADOR EQUIPMENT DROPLET WATER-RESISTANT STUFF SACK

4. Peak Design Mobile Tripod

Hvis man skulle lave en liste over de ting, man benytter mest på rejser, vil mange nok nå frem til, at mobilen skal placeres et sted helt øverst. Udover almindelig brug til underholdning, kommunikation osv., er mobilen ovenikøbet en fantastisk måde at indfange minder på.

Mobile Tripod fra Peak Design giver mulighed for at få endnu større udbytte af sin mobil, både til fotografering/videooptagelse og ved at give en bedre oplevelse, når man bruger den til fx streaming, læsning og FaceTime-opkald.

Stativet er fremstillet i aluminium og monteres magnetisk på bagsiden af mobilen, hvilket gør det muligt at dreje den både i stående og liggende retning. De tre “ben” er fastgjort med et kugleled, som kan roteres 360 grader og dermed lader en vinkle mobilen, som man ønsker. Folder man benene sammen og placerer dem nedad, vil stativet også fungere som en mini selfie stang.

PEAK DESIGN MOBILE TRIPOD

5. RunOff® Waterproof Wallet

Man bør altid være en anelse varsom med, hvad der lægges i begrebet “vandtæt” - især når det kommer til tasker. De færreste tasker er nemlig vandtætte i begrebets egentlige betydning ("uigennemtrængelig for vand”), men nærmere vejrbestandige i varierende grad - fx modstandsdygtige over for et regnskyld.

En undtagelse er imidlertid RunOff® serien fra Nite Ize. Taskerne i denne serie er reelt vandtætte, da de er testet iht. IP67 og dermed kan nedsænkes i 1 meters dybde i op til 30 min. uden at lukke vand ind. Det gælder bl.a. den kompakte RunOff® Waterproof Wallet, som giver et sikkert sted at opbevare kort, kontanter, værdigenstande, småt elektronik og lign.

Pungens vandtætte egenskaber kommer af, at den er fremstillet i et TPU-materiale med svejsede samlinger og udstyret med den patenterede TRU® Zip fra Nite Ize, som er unik for RunOff® taskerne.

SHOP NITE IZE RUNOFF® WATERPROOF WALLET

6. Topo Designs Mountain Accessory Bag Micro

Mountain Accessory Bag Micro fra Topo Designs er en nem måde at holde ting som høretelefoner, kort, kontanter, nøgler og andre små accessories lettilgængelige, når du er afsted på farten.

Tasken har, som navnet antyder, samme størrelse som den klassiske Accessory Bag Micro, men adskiller sig ved at have en unik Topo-karabin i aluminium, som gør det muligt at fastgøre den til en taske - fx på skulderstroppen, hvor den altid kan ses og indholdet nemt tilgås.

Ligesom ethvert andet produkt i Topo Designs sortiment har tasken også et stilfuldt, farverigt retrolook, som vil bidrage til at give din rygsæk eller rejsetaske et personligt præg.

SHOP TOPO DESIGNS MOUNTAIN ACCESSORY BAG MICRO

7. Heroclip®

Karabinens popularitet som EDC og rejse accessory har fået flere mærker til at nytænke/videreudvikle den specifikt til dette formål, og et af de mest anmelderroste bud på en sådan nytænkning er Heroclip - en multifunktionel karabin med indbygget krog.

Den indbyggede krog giver karabinen et ekstra lag af funktionalitet, nemlig muligheden for at hænge ting op steder, hvor det ellers ikke kan lade sig gøre - på kanten af et bord, stakit, træ, en dør eller på en hvilken som helst anden genstand. Hvis man før har været nødt til at placere sin rygsæk eller rejsetaske på et beskidt toiletgulv, vil man nemt kunne se, hvor nyttig denne egenskab er. Derudover har Heroclip samme funktionalitet som en almindelig karabin og dermed et hav af andre anvendelsesmuligheder - fx fastgørelse af ting udenpå din rygsæk.

Karabinen er fremstillet i let aluminium og fås i fire størrelser - Mini, Small, Medium og Large - med bæreevner på hhv. ca. 18, 22, 27 og 45 kg.

HEROCLIP®

8. Matador Equipment Pocket Blanket Mini

Der er visse ting, vi næsten altid har på os - pung, nøgler, mobil, drikkedunk og måske nogle snacks, for at nævne et par af dem. Et andet accessory, der er værd at tilføje til denne liste, er Matadors Pocket Blanket Mini - et ultralet, sammenfoldeligt tæppe til alle de situationer, hvor du har brug for et rent og tørt sted at sidde.

Tæppet er fremstillet i et ultralet nylon-materiale og pakkes sammen til lommestørrelse (omkring 8 x 4 x 2 cm) i en lille, integreret stof-pose. Materialet er vandafvisende og gør det muligt at holde bagdelen tør, selv på en fugtig græsplane eller siddeplads. Tæppet måler 110 x 70 cm, hvilket er nok plads til 1-2 voksne personer.

MATADOR EQUIPMENT POCKET BLANKET MINI

9. humangear GoBites Uno

GoBites Uno fra humangear er et minimalistisk bestik med indbygget ske og gaffel, som sikrer at du kan nyde dine måltider til fulde, selv når du ikke har adgang til et almindeligt sæt bestik.

Bestikket er fremstillet i et hårdt, slidstærkt nylon-materiale, som tåler op til omkring 200 graders varme og er FDA fødevaresikkert samt BPA-, PC- og Phthalat-fri. Designet er enkelt, kompakt og nøje gennemtænkt ned til mindste detalje. Den patenterede U-form giver et behageligt greb om bestikket i begge retninger, og skeen er formet på en måde, som gør det nemt at skrabe beholdere rene, mens gaflen er spids i siderne og dermed gør det muligt at skære i fx ost og grøntsager.

HUMANGEAR GOBITES UNO

10. Vapur 0,5L Wide Mouth Anti-Bottle

En drikkedunk er uundværlig, både i hverdagen og på rejser. Men hvis du nogensinde har haft lyst til at efterlade din genanvendelige drikkedunk derhjemme, fordi dens vægt og størrelse gør den upraktisk at have med på farten, er du nok ikke den eneste.

0,5L Wide Mouth Anti-Bottle fra Vapur er et rejsevenligt alternativ, som løser dette problem. Drikkedunken er markant lettere end almindelige drikkedunke i plastik/rustfrit stål og kan foldes sammen til lommestørrelse, så den aldrig optager unødig plads, når den er tom. Derudover er drikkedunken udstyret med en karabin, som gør det nemt at fastgøre den til en taske.

VAPUR 0,5L WIDE MOUTH ANTI-BOTTLE