Som fotograf er det afgørende at finde en god måde at bære sit kamera og fotogrej på. I nogle tilfælde er en kamerastrop det eneste, man har brug for, men ofte er en god kamerataske vejen frem. Dels kan den være nødvendig for at transportere alt ens kameraudstyr, og dels giver den et ekstra lag af beskyttelse, hvilket bestemt ikke er uvæsentligt, når man har med dyrt udstyr at gøre.

Der er flere typer kameratasker at vælge imellem, men en kamerarygsæk vil ofte være det oplagte valg, alene fordi den er rummeligere end fx sling bags og messenger bags og derfor giver mulighed for at medbringe mere kameraudstyr samt andre ting såsom en laptop, ekstra tøj osv.

Der er imidlertid mange forhold at tage i betragtning ved valg af kamerarygsæk - fra komfort, holdbarhed og beskyttelse til mulighederne for nemt at tilgå sit udstyr samt konfigurere rygsækken efter behov. For at gøre valget lettere for dig har vi derfor samlet 6 af de bedste kamerarygsække, som udmærker sig på disse parametre.

6 af de bedste kamerarygsække
  1. Peak Design Everyday Backpack 20L V2
  2. Wandrd All-New PRVKE 21L
  3. Shimoda Urban Explore 25
  4. Gomatic McKinnon Camera Pack 35L
  5. Peak Design Travel Backpack 45L
  6. MindShift BackLight® 26L

Bedste kamerarygsække - Peak Design Everyday Backpack

Peak Design Everyday Backpack 20L V2

Peak Design står bag en lang række prisvindende produkter på tværs af flere kategorier indenfor “photo carry” - med deres Capture Clip som den måske mest kendte, men også kamerastropper og ikke mindst kameratasker.

Everyday Backpack 20L V2 er en del af Peak Designs Everyday Line, som blev lanceret i 2016 og siden er blevet opgraderet i en version 2. Rygsækken er unik på flere punkter, først og fremmest i sit minimalistiske, stilrene look, som ikke umiddelbart afslører, at der er tale om en kamerataske - hvilket er en fordel, hvis man bærer dyrt kameraudstyr og ikke ønsker at tiltrække sig unødig opmærksomhed.

Mange kamerarygsække er bygget op omkring en ICU (Internal Camera Unit) eller kameraindsats, men Peak Designs Everyday Backpack adskiller sig på dette punkt og kommer i stedet med et sæt origami-inspirerede, aftagelige FlexFold dividers, som lader en konfigurere interiøret på et hav af måder, afhængigt af hvilket og hvor meget udstyr, man har med sig.

Der er store lynlåsåbninger i hver side, som gør det nemt at tilgå indholdet ved at svinge rygsækken frem på forsiden af kroppen. Alternativt kan indholdet tilgås fra toppen (med en enkelt hånd) via den unikke MagLatch lukning, som er sikker, støjsvag og hurtig, og som tilmed giver mulighed for at udvide rygsækkens kapacitet.

Rygsækken er fremstillet i materialer fra øverste hylde med en vejrbestandig skal i 400D DWR-imprægneret nylon canvas, specialdesignet hardware i anodiseret aluminium og glasfiberforstærket nylon samt holdbare “UltraZips” (lynlåse).

SHOP PEAK DESIGN EVERYDAY BACKPACK 20L V2

Pris 2.249 DKK
Kapacitet 17-20 liter
Vægt 1,66 kg u. dividers, 2,01 kg m. dividers
Dimensioner 46 x 33 x 21 cm
Laptoprum 38,1 x 25,4 x 2,5 cm (rummer 15/16” MacBook Pro)
Materialer 400D DWR-imprægneret nylon canvas skal, 900D vandtæt bund; UltraZips (lynlåse); hardware i anodiseret aluminium og glasfiberforstærket nylon
Garanti Dækket af Peak Designs Lifetime Warranty

 

Bedste kamerarygsække - Wandrd All-New PRVKE 21L

Wandrd All-New PRVKE 21L

Hvis man kender Wandrd, er det med stor sandsynlighed på grund af deres PRVKE (udtales “provoke”): Rygsækken der satte mærket på landkortet, og som har været med til at sikre dem en kult følgerskare blandt fotografer.

Rygsækken er nu tilgængelig i en 3. version og kommer i 4 størrelser: 21L, 31L og 41L samt en Lite-version på 11L. 11-literen er den eneste version, der kommer med indbygget camera cube. De øvrige tre størrelser skal suppleres med en af Wandrds egne Camera Cubes, som kan købes enten separat eller som en del af et Photography Bundle.

Rygsækken er fremstillet i robuste, vejrbestandige materialer (Robic 1680D Ballistic Nylon og vandtæt Tarpaulin), og efter mere end 1 års brug har vi kun gode ting at sige om rygsækkens holdbarhed.

Det samme gør sig gældende med hensyn til komfort. Både rygpanelet og skulderstropperne er solidt polstrede og fordeler vægten fornuftigt, selv ved tung oppakning. Rygsækken er også relativt let (21-literen vejer 1,5 kg) sammenlignet med mange andre kamerarygsække, især taget materialernes robusthed i betragtning.

Hovedrummet er inddelt i to sektioner - en sektion i bunden, hvor Camera Cuben installeres, og en sektion i toppen, som er velegnet til opbevaring af andre ting end fotoudstyr. Den karakteristiske rolltop-åbning gør, at kapaciteten af det øverste rum kan udvides efter behov med helt op til 5 liter, og sikrer også, at man nemt kan tilgå indholdet i dette rum.

Har man brug for direkte adgang til hele hovedrummet sker det via clamshell-åbningen. Både når man pakker rygsækken og skal til sit udstyr i camera cuben, er det en stor fordel at kunne åbne tasken op på denne måde. Endelig vil man som fotograf sætte pris på at kunne tilgå sit kamera hurtigt uden at tage rygsækken af, og dette er muligt gennem en lynlåsåbning i siden.

SHOP WANDRD ALL-NEW PRVKE 21L

Pris 1.649 DKK
Kapacitet 21-25 liter
Vægt 1,3 kg (rygsæk) + 360 g (Essential Camera Cube)
Dimensioner 48 x 28 x 17 cm
Laptoprum 34 x 24 x 2 cm
Materialer Robic® 1680D Ballistic Nylon, Tarpaulin, YKK® lynlåse
Garanti Dækket af Wandrds WANDER MORE WORRY LESS Lifetime Warranty

 

Shimoda Urban Explore 25

Shimoda har specialiseret sig i udvikling af kamerarygsække og er blevet kendt for deres Explore og Action X rygsække, som begge henvender sig til adventure- og landskabsfotografer. Med lanceringen af den nye Urban Explore retter Shimoda sig mod et nyt segment - fotografer, der tilbringer mest tid i bymiljøer og har brug for en lettere, mere strømlinet rygsæk til hverdagsbrug. Den er tilgængelig i tre størrelser: 20, 25 og 30L.

Urban Explore har mange af de samme kvaliteter som Shimodas outdoor-fokuserede rygsække, og komfort er en af dem. Rygpanelet er solidt polstret med komfortabel Air Mesh, og det samme gælder skulderstropperne, som - til forskel fra de fleste sammenlignelige kamerarygsække - ikke alene kan justeres i længden, men også ved skuldrene. En anden ting, som bidrager til komforten, er en indvendig aluminiumsramme, som giver tasken struktur og sikrer, at den holder sin form. 

Rygsækken kommer med en aftagelig kameraindsats, som installeres i bunden af hovedrummet, og som tilgås via en stor lynlåsåbning i rygpanelet samt via en lynlåsåbning i siden. I den øvre del af tasken er et ekstra rum, som er velegnet til opbevaring af fx tech accessories og andre ting end kameraudstyr.

Det indvendige design byder også på et polstret laptop sleeve, som rummer 16” laptops i de to største versioner af rygsækken (25 og 30L) og 14” laptops i den mindste (20L). På indersiden af rygpanelet er et ekstra sleeve, som er velegnet til opbevaring af en mindre laptop eller tablet.

Rygsækken er fremstillet i et slidstærkt, genanvendt Cordura® re/cor™ stof med vandtæt imprægnering og imprægnerede lynlåse. Ekstra vandtæt beskyttelse opnås ved hjælp af det medfølgende regnslag, som også kan bruges til at beskytte rygsækken, når man placerer den på jorden for at tilgå kameraindsatsen via åbningen i rygpanelet.

SHIMODA URBAN EXPLORE 25

Pris 2.649 DKK
Kapacitet 25 liter
Vægt 1,9 kg
Dimensioner 31 x 49 x 20 cm
Laptoprum 25 x 35,5 x 2 cm (rummer de fleste 16” laptops)
Materialer Genanvendt Cordura® re/cor™; YKK® lynlåse; hardware i aluminium
Garanti 5 års garanti

 

Bedste kamerarygsække - Gomatic McKinnon Camera Pack 35L

Gomatic McKinnon Camera Pack 35L

Gomatic er et amerikansk mærke, som i foto-verdenen er kendt for sit samarbejde med den berømte YouTuber og fotograf Peter McKinnon om en kollektion af kameratasker. Camera Pack 35L er den største kamerarygsæk i serien med en kapacitet på 35 liter, der kan udvides til hele 42 liter.

Rygsækkens størrelse gør den velegnet til fotografer, der enten søger en rygsæk med plads til store mængder udstyr (op til flere kameraer og adskillige større objektiver) eller en rejsetaske, der kan rumme både fotogrej, tøj m.m.

Rygsækken er således inddelt i to hoveddrum: Ét til opbevaring af kameraudstyr og ét til opbevaring af tøj og lign. Rummet til kameraudstyr organiseres ved hjælp af aftagelige dividers, som giver stor fleksibilitet og rig mulighed for tilpasning - meget lig kameraindsatser, bare markant større. De enkelte dividers (og rummet i sig selv) er solidt polstrede og kan konfigureres på et hav af måder. Interiørets gyldne, sandbrune farve giver en høj grad af synlighed, som gør det nemt at finde sit udstyr.

Begge rum tilgås via clamshell-åbninger og indeholder en lang række lommer til organisering af elektronik, accessories m.m. Rygsækken er ikke alene rig på plads, men også organiseringsmuligheder, som gør det nemt at pakke og tilgå sit udstyr.

GOMATIC MCKINNON CAMERA PACK 35L

Pris 3.549 DKK
Kapacitet 35-42 liter
Vægt 2,6 kg
Dimensioner 56 x 34 x 23 cm
Laptoprum Rummer de fleste 16” laptops
Garanti Dækket af Gomatic Lifetime Warranty

 

Peak Design Travel Backpack 45L

Travel Backpack 45L er en anden stærk kandidat på listen fra Peak Design. Mens den føromtalte Everyday Backpack 20L V2 egner sig ideelt til hverdagsbrug og dagsture, retter denne sig mod rejsefotografer, der søger en mere rummelig kamerarygsæk i håndbagagestørrelse.

Travel Backpack 45L er i udgangspunktet en rejsetaske, men fungerer som kamerarygsæk i kombination med Peak Designs Camera Cubes, som er tilgængelige i 5 størrelser: X-Small, Small, SmediumMedium og Large. Dette giver mulighed for at vælge en kameraindsats med nøjagtig den størrelse, man har brug for - til forskel fra mange kamerarygsække, hvor kameraindsatsen enten er indbygget i tasken eller kun fås i én størrelse.

Alle størrelser Camera Cubes passer perfekt ned i Travel Backpack 45L og installeres nemt og sikkert vha. et smart “C-clip mounting system”. Både Medium og Large-størrelsen har en indbygget sideåbning, som matcher rygsækkens sideåbning og dermed giver mulighed for at tilgå sit kamera hurtigt uden at tage rygsækken af. De små størrelser Camera Cubes er en god løsning til mere minimalistiske setups og efterlader mere plads i hovedrummet til opbevaring af andre ting som fx tøj, elektronik og en toilettaske. Uanset størrelsen af Camera Cube, har man nem adgang til sit kameraudstyr via rygsækkens clamshell-åbning.

Som fotograf vil man også sætte pris på, at rygsækken kommer med et sæt justerbare stropper, som kan fastgøres på forskellig vis til en række udvendige “attachment points” og giver mulighed for fastgørelse af større fotostativer. Mindre stativer kan også opbevares i rygsækkens sidelommer.

Rygsækken er fremstillet i materialer af højeste kvalitet med en udvendig skal i slidstærk, vejrbestandig 400D nylon og en ekstra robust bund i 900D nylon samt hardware i aluminium og glasfiberforstærket nylon.

KØB PEAK DESIGN TRAVEL BACKPACK 45L

Pris 2.299 DKK
Kapacitet 30-45 liter
Vægt 2,05 kg
Dimensioner (standard) 56 x 33 x 24 cm
Laptoprum 40,6 x 30 x 2,5 cm (rummer 16” MacBook Pro)
Materialer Vejrbestandig 100% genanvendt 400D nylon canvas skal; vandtæt bund i 900D nylon; UltraZips; hardware i anodiseret aluminium og glasfiberforstærket nylon
Garanti Dækket af Peak Designs Lifetime Warranty

 

MindShift BackLight® 26L

MindShift BackLight® 26L excellerer som kamerarygsæk til vandring og outdoorbrug. Alt fra rygsækkens ergonomi og robuste materialer til det udvendige design indikerer, at den er udviklet med særlig tanke på adventure- og landskabsfotografer. 

Rygsækkens ydre er fremstillet i slidstærk 420D nylon med to lag af vandafvisende imprægnering, som beskytter mod let regn (et medfølgende regnslag giver mulighed for at opnå fuld vandtæt beskyttelse). Lynlåsene er af højeste kvalitet (YKK® RC-Fuse), og store lynlåstræk gør dem nemme at åbne, selv med handsker på. På trods af rygsækkens robuste design, vejer den beskedne 1,8 kg, hvilket hører til i den lave ende blandt sammenlignelige kamerarygsække.

Rygsækken er designet til at kunne bæres komfortabelt over lang tid og ved tung oppakning, og det har man sikret gennem en solid polstring af både rygpanel, skulderstropper og det indbyggede hoftebælte. 

Det udvendige design giver mulighed for at bære fotostativer på to måder: Dels vha. de elastiske sidelommer og dels på bagsiden af rygsækken vha. en udfoldelig pouch i bunden og en strop i toppen (begge dele kan gemmes væk i integrerede lommer). Den sidste bæremulighed understreger rygsækkens fokus på outdoor- og landskabsfotografering, da den giver mulighed for at bære større fotostativer komfortabelt.

Størstedelen af rygsækkens kapacitet er udgjort af et stort rum til opbevaring af kameraudstyr, som giver mulighed for sikker opbevaring af 2-3 kameraer, adskillige objektiver og andet udstyr, og som kan konfigureres efter behov vha. fleksible dividers. Rygsækken har imidlertid også plads til andet en kameraudstyr - nemlig i et lettilgængeligt rum på forsiden, hvor man også finder et sleeve med plads til 16” laptops.

Rummet til kameraudstyr tilgås via en stor lynlåsåbning i rygpanelet, hvilket er muligt uden at tage rygsækken af og placere den på jorden. Det sker ved, at man tager skulderstropperne af og bruger hoftebæltet til at svinge rygsækken frem på forsiden af kroppen. Et praktisk feature, som både sikrer hurtig adgang ens udstyr, gør det nemt at skifte objektiver og skåner rygsækken.

MINDSHIFT BACKLIGHT® 26L

Pris 2.649 DKK
Kapacitet 26 liter
Vægt 1,8 kg
Dimensioner 29 x 51,5 x 20 cm
Laptoprum 25,5 x 38,8 x 2,5 cm (rummer de fleste 16” laptops)
Materialer 420D nylon m. vandafvisende imprægnering, gråt 210D nylon interiør, RC-Fuse YKK® lynlåse
Garanti Dækket af Think Tanks begrænsede livstidsgaranti mod produktionsfejl