Få rejseformer byder på større fleksibilitet end kør-selv-ferier. Der er noget skønt ved at drage afsted i egen bil med friheden til at udforske nye steder på ens helt egne betingelser og i ens helt eget tempo.

Uanset om turen går på tværs af landet eller ned gennem Europa, handler en kør-selv-ferie i høj grad om at nyde rejsen undervejs, og derfor er det vigtigt at indrette sig praktisk i bilen og medbringe de rigtige ting til at gøre turen mest muligt behagelig.

I dette indlæg har vi derfor samlet 15 praktiske accessories, som vil bidrage til en nem og komfortabel kør-selv-ferie.

Udstyr til kør-selv-ferien - Matador Blackout Sleep Mask + Earplugs

1. Matador Blackout Sleep Mask + Earplugs

Kombinationen af en behagelig sovemaske og et sæt støjreducerende ørepropper vil gøre det betydeligt lettere at få sig en god lur i bilen, og dette sæt fra Matador indeholder begge dele. Sovemasken sørger for at holde lyset ude og har et blødt lag af åndbart, afkølende bambus-materiale, som gør den behagelig at have på over længere tid. Ørepropperne, som er af den anerkendte type Mack’s® Original, tager sig af støjen med en høj Noise Reduction Rating på 33 dB.

MATADOR BLACKOUT SLEEP MASK + EARPLUGS

Udstyr til kør-selv-ferien - Heroclip®

2. Heroclip®

Heroclip® er en multifunktionel karabin, som kan vise sig nyttig i et hav af sammenhænge på kør-selv-ferien. Den adskiller sig fra almindelige karabiner ved at have en indbygget krog, som giver mulighed for at hænge ting op overalt - på bagsmækken af din bil, indersiden af en bildør, kanten af et bord etc. Derudover fungerer den som almindelig karabin til nem og hurtig fastgørelse af ting, fx et sæt sko eller en drikkedunk på din rygsæk.

SHOP HEROCLIP®

Udstyr til kør-selv-ferien - Peak Design Car Mount

3. Peak Design Car Mount

En god mobilholder vil gøre turen betydeligt nemmere for personen bag rettet og højne sikkerheden for alle i bilen. Peak Designs Car Mount er et oplagt bud på en mobilholder, som er både kompakt, intuitiv og sikker. Den fastgøres direkte til bilens instrumentbræt eller en anden overflade ved hjælp af et stykke holdbart 3M VHB selvklæb og gør brug af MagSafe-kompatible magneter til sikker fastgørelse af mobilen samt hurtig på-/afmontering. Et kugleled gør det muligt at placere mobilen i både stående og liggende retning samt vinkle den efter behov. Holderen fås både i en version med og uden opladning - uanset modellen er den betydeligt mere diskret end de fleste mobilholdere.

PEAK DESIGN CAR MOUNT

Udstyr til kør-selv-ferien - Rumpl Original Puffy Blanket

4. Rumpl Original Puffy Blanket

Rumpls Original Puffy Blanket er som skabt til kør-selv-ferier. Et let, isoleret rejsetæppe til at trække om sig, når man snupper en lur i bilen eller nyder solnedgangen en kølig aften. Et praktisk lille spænde gør det muligt at have tæppet omkring sig som “kappe”, mens man har hænderne frie. Tæppet er fremstillet i et genanvendt ripstop-materiale med vejrbestandig imprægnering, så det tilmed fungerer ideelt som picnic-tæppe eller komfortabelt siddeunderlag. Tæppet foldes sammen i en kompakt, medfølgende stofpose og gør dermed kun krav på små mængder plads, når det ikke er i brug.

RUMPL ORIGINAL PUFFY BLANKET

Udstyr til kør-selv-ferien - humangear GoPouch

5. humangear GoPouch

GoPouch fra humangear er en smart, genanvendelig opbevaringsløsning til alt fra snacks og rester til toiletsager, elektronik og diverse andre små ting - anvendelsesmulighederne er utroligt mange på en bilferie. Pouchen er fremstillet i FDA fødevaresikker silikone og har en særlig lukkemekanisme (SlideLock™), som er fuldt lækagesikker og nem at rengøre. Man kan nemt tilgå indholdet i pouchen, fordi den både er opretstående på fladt underlag og har en smart anordning i toppen, som gør, at den kan holde sig helt åben af sig selv.

HUMANGEAR GOPOUCH

Udstyr til kør-selv-ferien - Peak Design Travel Duffel

6. Peak Design Travel Duffel 65L

En klassisk duffel bag er genial til kør-selv-ferier, fordi den er rummelig, nem at pakke og perfekt at smide om bag i bilen. Peak Designs Travel Duffel 65L har rigelig med plads til både tøj og udstyr, og en stor lynlåsåbning giver nem adgang til alt i hovedrummet. Tasken har også et passende antal lommer til at holde styr på de mindre ting og komfortable bæremuligheder i form af polstrede håndtag og en aftagelig skulderstrop. Et robust design i vejrbestandig nylon canvas sikrer, at det er en taske, du kan få glæde af på de næste mange ture.

SHOP PEAK DESIGN TRAVEL DUFFEL 65L

Udstyr til kør-selv-ferien - AeroPress Coffee Maker - Go

7. AeroPress Coffee Maker - Go

Er den hjemlige, friskbryggede kop kaffe også en af de ting, du savner, når du er afsted væk hjemmefra? AeroPress Coffee Maker-Go er den perfekte løsning - en rejsevenlig kaffebrygger, som lader dig lave en smagfuld kop kaffe på nogle få minutter. Den samles lynhurtigt, fremgangsmåden er simpel, resultatet er imponerende godt, og den er nem at rengøre. Når kaffebryggeren ikke er i brug, fungerer det medfølgende krus med låg som kompakt opbevaringscase til de øvrige komponenter.

AEROPRESS COFFEE MAKER - GO

Udstyr til kør-selv-ferien - Full Windsor Magware

8. Full Windsor Magware

Et genanvendeligt bestik af god kvalitet gør det muligt at nyde måltiderne til fulde, når man er afsted på farten, og samtidig gør man klimaet en tjeneste ved at undgå engangsbestik. Magware fra Full Windsor er et rejsevenligt bestik, som er let, kompakt, nemt at rengøre og ikke mindst behageligt at spise med. Bestikket er fremstillet i ekstremt stærk anodiseret aluminium med indbyggede magneter, som holder sammen på kniv, ske og gaffel. En medfølgende pouch, som er fremstillet af genanvendte plastikflasker, giver mulighed for sikker og kompakt opbevaring af sættet.

SHOP FULL WINDSOR MAGWARE

Praktiske accessories til kør-selv-ferie - Hydro Flask Wide Mouth Flex 32 oz

9. Hydro Flask Wide Mouth Flex 32 oz

En genanvendelig drikkedunk er naturligvis værd at have med sig på kør-selv-ferien. Denne Wide Mouth Flex 32 oz fra Hydro Flask har knap 1 liters kapacitet og sørger dermed for, at du kan holde tørsten slukket på turen, selv når der er længere mellem hvert pitstop med mulighed for genopfyldning. Drikkedunken lader det også være slut med lunkne drikkevarer takket være sine to lags vakuum-isolering, som holder drikkevarer kolde i op til 24 timer og varme i op til 12 timer.

SHOP HYDRO FLASK WIDE MOUTH FLEX 32 OZ

Udstyr til kør-selv-ferien - humangear GoTubb 3-Pack Medium

10. humangear GoTubb 3-Pack Medium

Ingen kør-selv-ferie uden snacks, og dette sæt fødevaresikre GoTubbs fra humangear egner sig perfekt til opbevaring af dem - nødder, tørret frugt, slik og lign. Et praktisk feature er, at de kan åbnes med en enkelt hånd ved at presse ind i siderne, så man nemt kan få fat i indholdet. De fungerer også ideelt til organisering af en lang række andre små ting, fra smykker, små tech accessories og mønter til tandstikker og hårelastikker - kun fantasien sætter grænser. Sættet fås også i en Small-version, som er velegnet til fx piller.

SHOP HUMANGEAR GOTUBB 3-PACK MEDIUM

11. NiteCore NB10000 Gen 2

Langt de fleste biler indeholder en strømkilde til opladning af diverse enheder, men en powerbank vil man aldrig være ked af at have med som supplement/back-up, dels når flere enheder skal oplades samtidig og dels for at have en transportabel strømkilde. NiteCore NB10000 Gen 2 egner sig perfekt til rejsebrug, da den er super let og kompakt. Den måler bare 12,2 x 10,6 cm, hvilket er mindre end de fleste mobiler. Ikke desto mindre har den en kapacitet på 10.000 mAh - nok til 2-3 fulde opladninger af fx en iPhone 15 og Samsung Galaxy S24.

NITECORE NB10000 GEN 2

Udstyr til kør-selv-ferie - Matador Ultralight Travel Towel Large

12. Matador Ultralight Travel Towel Large

Et hurtigtørrende rejsehåndklæde er et af de mest alsidige og anvendelige accessories, man kan have med på kør-selv-ferier. Dels fylder det markant mindre end almindelige badehåndklæder, og dels gør dets hurtigtørrende egenskaber, at det ikke ligger i bilen og mugner efter en tur på stranden. Ultralight Travel Towel Large fra Matador er fremstillet i et ultralet nanofiber materiale, der absorberer 2,3 gange sin egen vægt og tørrer hurtigt. Håndklædet måler 120 x 60 cm og er dermed på størrelse med almindelige badehåndklæder, men pakkes sammen til en brøkdel i størrelse i en medfølgende stofpose.

SHOP MATADOR ULTRALIGHT TRAVEL TOWEL LARGE

Udstyr til kør-selv-ferien - Peak Design Packable Tote

13. Peak Design Packable Tote

Peak Designs Packable Tote er perfekt at have med på kør-selv-ferien til indkøb, picnics, strandture og andre udflugter på turen. Tasken har en passende størrelse (12L) til en lang række formål og er fremstillet i et ultralet ripstop-materiale, der er slidstærkt og selvreparerende - dvs. ‘heler’ af sig selv fra små ridser. Skulderstroppen har et tyndt lag microfiber-polstring for øget bærekomfort, og tasken lukkes til med lynlås, så man undgår at tabe ting på vejen. Sidst men ikke mindst kan den pakkes sammen til lommestørrelse i en integreret lomme, når den ikke er i brug.

SHOP PEAK DESIGN PACKABLE TOTE

14. Alpaka Elements Tech Case

Lommekniv, multitool, lommelygte, skriveredskaber, plastrer og lidt andet førstehjælpsgrej - er du den velforberedte type, der har mange af disse små essentials med på turen, har du også brug for at holde dem samlet et sted, hvor de nemt kan tilgås og ikke bliver væk. Alpakas Elements Tech Case egner sig perfekt til formålet med 12 indvendige lommer fordelt på 3 rum og en praktisk harmonikaåbning, som giver nem adgang til det hele. Søger du et mindre alternativ, er Elements Tech Case Mini og Zip Clutch oplagte bud.

SHOP ALPAKA ELEMENTS TECH CASE

Udstyr til kør-selv-ferien - Bellroy Lite Daypack

15. Bellroy Lite Daypack

Vandreturene og de små, daglige udflugter på kør-selv-ferien gør det nødvendigt med en dagstursrygsæk, som er let, komfortabel og stor nok til at kunne rumme de mest nødvendige ting. Bellroys Lite Daypack er, som navnet antyder, skabt til formålet. Rygsækken har en passende størrelse på 20L og flere indvendige lommer til at holde orden i de små ting. Den er fremstillet i let, slidstærkt ripstop, som gør det muligt at folde rygsækken sammen, mens polstrede skulderstropper og rygpanel gør den mere komfortabel at bære end de fleste sammenpakkelige dagstursrygsække.

SHOP BELLROY LITE DAYPACK