En god rejsetaske gør en verden til forskel, især hvis den fungerer som din primære form for bagage på rejsen.

Men det kan være svært at gennemskue hvilken én, man bør vælge – dels fordi udvalget er stort, og dels fordi der er mange parametre at tage med i sine overvejelser.

Derfor giver vi i dette indlæg et samlet overblik over hvilke ting, du bør overveje, når du vælger rejsetaske. Til sidst viser vi også 8 af de bedste rejsetasker i 2024.

8 af de bedste rejsetasker i 2024
 1. Peak Design Travel Backpack 45 L
 2. Matador Equipment GlobeRider45L Travel Backpack
 3. Topo Designs Global Travel Bag 40L
 4. Eagle Creek Tour Travel Pack 40L
 5. Cotopaxi Allpa 35L Travel Pack
 6. Wandrd All-New PRVKE
 7. Heimplanet Transit Line Travel Pack 34L
 8. Bellroy Transit Backpack 28L

Størrelse

Rejsetasker fås i alt fra 25-30 liter op til 60+ liter. Har du først sporet dig ind på, hvor stor din rejsetaske bør være, vil det indsnævre udvalget en hel del og dermed gøre det nemmere at vælge.

Skal rejsetasken fungere som ”carry-on” på flyrejser, er det en god idé at tage udgangspunkt i dit flyselskabs størrelseskrav til håndbagage. I de fleste tilfælde vil rejsetasker med en kapacitet 40-45 liter overholde størrelseskravene og derfor være en passende størrelse for mange. Pakker du minimalistisk, eller skal tasken bruges til kortere rejser, kan 30-35 liter være tilstrækkeligt.

Størrelsen på rejsetasker angives altid i liter, men to tasker med samme liter-kapacitet er ikke nødvendigvis lige rummelige i praksis – bl.a. fordi det kan variere, hvordan de enkelte mærker måler kapaciteten, og fordi fx taskens fleksibilitet også spiller ind.

Vægt

En let rejsetaske er som udgangspunkt at foretrække. Der er nemlig grænser for, hvor meget håndbagage må veje – så jo tungere din taske er, jo mindre har du mulighed for at medbringe i den på flyet. Derudover er en let rejsetaske alt andet lige mindre belastende at bære.

Omvendt er der som regel en sammenhæng mellem taskens vægt og kvalitet/robusthed. En meget lav vægt kan være ensbetydende med, at tasken er mindre holdbar. 

Gode rejsetasker vejer som regel mellem 1,2-2,5 kg (afhængigt af størrelsen), hvor man med de rigtige materialer kan opnå høj slidstyrke, uden at tasken bliver for tung.

Organisering og tilgængelighed

Der er stor forskel på, hvordan rejsetasker er struktureret, og hvilke/hvor mange organiseringsmuligheder de tilbyder.

En taske med få indbyggede organiseringsløsninger er et godt valg, hvis du foretrækker at organisere dine ting vha. packing cubes og pouches. Hvis du omvendt ønsker, at alt organiseringen er indbygget i rejsetasken, bør du se efter én med flere rum og lommer, såsom fx Matadors SEG28 Backpack og SEG45.

Et andet vigtigt parameter er, hvordan taskens hovedrum tilgås. Oftest er en såkaldt Clamshell-åbning at foretrække, da den gør det nemt at pakke og tilgå alt i hovedrummet.

Komfort

Rejsetaskens komfortniveau er et andet afgørende parameter og afhænger af flere ting, herunder især:

 • Rygpanel: Et polstret, åndbart rygpanel øger komforten og forhindrer, at der opbygger sig sved på ryggen.
 • Skulderstropper: Et godt sæt justerbare skulderstropper kan tilpasses netop din statur og fordeler vægten ligeligt på dine skuldrer.
 • Hoftebælte: Et hoftebælte er en fordel ved tungere oppakning, da den aflaster ryg og skuldrer.
 • Brystrem: Stabiliserer tasken og sikrer, at skulderstropperne sidder optimalt.

Polstret rygpanel, skulderstropper og brystrem kan betragtes som must-haves i alle rejsetasker, uanset størrelse, mens et hoftebælte godt kan undværes på mindre/let-pakkede rejsetasker.

Holdbarhed

Din rejsetaske skal være i stand til at modstå lidt af hvert, og det sidste man ønsker, er at den går i stykker på rejsen. Derfor kan det godt betale sig at investere i én af god kvalitet. Overvej særligt følgende: 

 • Materiale/stof: Ripstop Nylon, Ballistic Nylon, Cordura® Nylon og Tarpaulin er eksempler på materialer med høj slidstyrke. Generelt er nylon at foretrække over fx polyester, da nylon er mere slidstærkt.
 • Lynlåse og hardware: YKK er bredt anerkendt som det bedste mærke på markedet og benyttes i de fleste rejsetasker af høj kvalitet. Også Zoom og SBS leverer hardware af god kvalitet.
 • Vandtæt, vandafvisende eller vejrbestandig? Vandtæt er naturligvis det mest sikre, men vandafvisende eller vejrbestandig er i de fleste tilfælde tilstrækkeligt. Alternativt kan et regnbeslag være med til at sikre, at dine ejendele er godt beskyttet mod vind og vejr.

  Alsidighed

  Til sidst er det vigtigt at gøre sig klart, hvilke krav man stiller til rejsetaskens alsidighed. Skal tasken kunne omdannes til en daypack eller udelukkende fungere som bagage? Er rejsetasken din primære form for bagage eller et supplement til andre baggageformer (fx kuffert)? Skal tasken kun bruges til længere rejser eller en kombination af korte og lange ture?

  En del rejsetasker kan tilpasses i størrelse ved hjælp af expansion-/compression-systemer, hvilket er en nyttig egenskab, hvis tasken fx skal bruges til ture af forskellig varighed.

  Taskens design spiller også en rolle. Hvis den både skal bruges til fx ferier og forretningsrejser, er det værd at se på en med et rent design, der kan gøre sig i mange sammenhænge.

  8 af de bedste rejsetasker (2024)

  Bedste rejsetasker | Peak Design Travel Backpack 45L

  1. Peak Design Travel Backpack 45L

  Peak Designs Travel Backpack 45L byder på materialer fra øverste hylde og en lang række praktiske features, som hver især er gennemtænkt ned til mindste detalje og sammen går op i en højere enhed.

  Rygsækken har en standardkapacitet på 35 liter, men kan udvides til 45 liter eller komprimeres til 30 liter, hvilket gør det muligt at bruge den som daypack. Rygsækkens interiør er inddelt i to rum: Et stort hovedrum til størstedelen af dit tøj/udstyr og et frontrum med fem lynlåslommer til organisering af mindre ting. De to rum er adskilt af et organiseringspanel, som kan lynes ned – så hvis du foretrækker ét stort rum, er det også en mulighed.

  En af taskens største kvaliteter er, at hovedrummet nemt kan pakkes og tilgås på flere måder – dels bagfra via den store Clamshell-åbning og dels via lynlåsåbningerne i hver side.

  Rygsækken kommer med polstrede, justerbare skulderstropper og hofterem, som nemt gemmes i rygpanelet – fx når tasken skal opbevares i kabinen på flyet. Udvendigt er også sidelommer til vanddunk el. fotostativ, skjulte rum til værdigenstande og en foret frontlomme til solbriller og mobil.

  SHOP PEAK DESIGN TRAVEL BACKPACK 45L

   

  Pris 2.299 DKK
  Kapacitet 35L (kan udvides til 45L og komprimeres til 30L)
  Vægt 2,05 kg
  Dimensioner 56 x 33 x 24 cm
  Materialer Vejrbestandig 100% genanvendt 400D nylon canvas skal, vandtæt bund i 900D nylon
  Garanti Dækket af Peak Designs Lifetime Warranty

   

  Bedste rejsetasker | GlobeRider45 Travel Backpack

  2. Matador Equipment GlobeRider45 Travel Backpack

  Matador har gennem snart 10 år været frontløbere indenfor udvikling af rejse- og outdoorudstyr, der kombinerer lethed, funktionalitet og slidstyrke. GlobeRider45 Travel Backpack er deres seneste bud på en fuldgyldig carry-on rejsetaske, og den skuffer ikke.

  Tasken har 45 liters kapacitet og er designet til at overholde de fleste flyselskabers størrelseskrav til håndbagage. Skulderstropper, rygpanel og hoftebælte er solidt polstret og gør tasken meget komfortabel at bære – selv når den er tungt pakket.

  Clamshell-åbningen lader dig pakke tasken som en kuffert. Det indvendige design består af et stort hovedrum med kompressionsstropper og to separate lynlåsrum: Et stort til sko eller lign. og et mindre til tech accessories, toilettaske m.m. Tasken byder også på et polstret laptoprum, et ekstra frontrum til organisering af mindre accessories og sidelommer til drikkedunk. 

  Søger du en rummelig og robust carry-on rygsæk med sublim komfort, er GlobeRider45 Travel Backpack et oplagt valg.

  SHOP MATADOR EQUIPMENT GLOBERIDER45 TRAVEL BACKPACK

   

  Pris 2.499 DKK
  Kapacitet 45L
  Vægt 2,041 kg
  Dimensioner 55 x 33 x 28 cm
  Materialer 420D Bluesign® nylon, 100D Bluesign® nylon, YKK-lynlåse og hardware
  Garanti Dækket af Matadors 3 års ”Total-Protection-Warranty”

   

  Bedste rejsetasker | Global Travel Bag 40L

  3. Topo Designs Global Travel Bag 40L

  Topo Designs’ tasker er ikke til at tage fejl af, og den populære Global Travel Bag 40L er ingen undtagelse. Men foruden det stilrene retro-look, byder tasken på et meget komfortabelt og praktisk design, som giver rig mulighed for organisering.

  Global Travel Bag 40L adskiller sig ved at have en relativt høj og rektangulær profil, som holder vægten tæt på din krop og højner komfortniveauet. Topo Designs er heller ikke gået ned på polstring af hverken rygpanel, skulderstropper eller hoftebælte.

  Tasken byder på en lang række organiseringsløsninger i form af adskillige indvendige lommer, laptoprum og et frontrum med organiseringspanel. Selve hovedrummet har tilmed en divider med to trådnetlommer på den ene side og to lynlåslommer på den anden. De mange lommer sikrer, at alting har sin egen plads, men er også integreret på en måde, som gør at de ikke fylder ekstra eller kommer i vejen, hvis de ikke er i brug.

  SHOP TOPO DESIGNS GLOBAL TRAVEL BAG

   

  Pris 1.699 DKK
  Kapacitet 40L
  Vægt 1,65 kg
  Dimensioner 57 x 36 x 19 cm
  Materialer 1000D, 400D og 210D genbrugt nylon, 1680D genbrugt ballistic nylon, YKK-lynlåse
  Garanti Dækket af Topo Designs’ MAP Guarantee™

   

  Bedste rejsetasker | Eagle Creek Tour Travel Pack 40L

  4. Eagle Creek Tour Travel Pack 40L

  Eagle Creeks Tour Travel Pack 40L er rummelig og rig på praktiske features, men ikke desto mindre blandt de letteste rejsetasker på vores liste med en vægt på bare 1,27 kg.

  Eagle Creek har tydeligvis prioriteret komfort højt. Ikke alene er rygpanel, skulderstropper og hofterem meget godt polstret - skulderstropperne kan tilmed hæves eller sænkes efter behov. Derudover fås tasken i to versioner (S/M og M/L) med samme kapacitet, men forskelligt ergonomisk design. 

  En praktisk feature i rejsetasken er det indbyggede regnslag, som kan gemmes væk i bunden af tasken eller lynes udenom rygpanel og skulderstropper. På den måde undgår man løse stropper, når rygsækken fx skal opbevares på flyet eller i toget. 

  Det indvendige design har relativt få indbyggede organiseringsløsninger, men med god grund – tasken suppleres nemlig perfekt af Eagle Creeks egen Pack-It™ produktlinje, som indeholder alt fra anmelderroste packing cubes til organizers og skotasker. Eagle Creeks Pack-It™ Reveal Cube Set er fx en ideel måde at organisere sit tøj og passer perfekt ned i taskens hovedrum.

  SHOP EAGLE CREEK TOUR TRAVEL PACK 40L

   

  Pris 1.299 DKK
  Kapacitet 40L
  Vægt 1,27 kg
  Dimensioner 52 x 34 x 22,5 cm
  Materialer Ripstop Polyester, Polyester
  Garanti Dækket af Eagle Creeks No Matter What® Warranty

   

  Bedste rejsetasker | Cotopaxi Allpa 35L Travel Pack

  5. Cotopaxi Allpa 35L Travel Pack

  Cotopaxis Allpa 35L Travel Pack er robust, overraskende rummelig og har et unikt, ruminddelt design, som gør det nemt at holde sig organiseret på rejsen.

  Åbner man til rygsækkens hovedrum via Clamshell-åbningen vil man nemlig se, at det er inddelt i fire lynlåsrum med gennemsigtigt trådnet på oversiden: På højre side er ét stort rum, mens venstre side består af ét mellemstort rum og to små, som er velegnede til elektronik, toiletsager m.m. Derudover er der laptoprum og en udvendig lomme i toppen til de ting, du skal have nem adgang til.

  Rygsækken er fremstillet i 840D Ballistic Nylon med 1000D TPU-imprægneret 1000D polyester på forsiden – begge slidstærke materialer, som gør at man ikke skal bekymre sig om rygsækkens holdbarhed.

  COTOPAXI ALLPA 35L TRAVEL PACK

   

  Kapacitet 35L
  Vægt 1,588 kg
  Dimensioner 56 x 30 x 25 cm
  Materialer TPU-imprægneret 1000D polyester, 840D Ballistic nylon
  Garanti Dækket af Cotopaxis garanti

   

  Bedste rejsetasker | Wandrd All-New PRVKE 31L

  6. Wandrd All-New PRVKE

  Hvis du er på udkig efter en enkelt taske, der er i stand til at klare det hele – både udlandsrejserne, de lidt kortere weekendture og alt derimellem – skal du lede længe efter et bedre alternativ end Wandrd’s All-New PRVKE. Wandrd udviklede tasken til fotografer, men den nyeste udgave er lige så velegnet som almindelig rejsetaske eller daypack. 

  Tasken kommer i fire størrelser (11, 21, 31 og 41 liter), så du kan vælge den, der passer til netop dine behov. Uanset størrelsen får du en taske med sublim komfort, et vandtæt design i Tarpaulin og Robic 1680D Ballistic nylon, et lettilgængeligt hovedrum og gennemtænkte lommer – inklusive organiseringspanel og polstret laptop-rum.

  Skulle du have brug for lidt ekstra plads, har Wandrd udstyret rygsækken med en rolltop åbning, der giver 5 liters ekstra kapacitet.

  SHOP WANDRD ALL-NEW PRVKE

   

  Pris (31L) 1.799 DKK
  Kapacitet 31-36L
  Vægt 1,5 kg
  Dimensioner 48 x 30 x 18 cm
  Materialer Robic® 1680D Ballistic Nylon, Tarpaulin, YKK-lynlåse
  Garanti Dækket af Wandrds WANDER MORE WORRY LESS livsstidsgaranti

   

  Bedste rejsetasker | Heimplanet Transit Line Travel Pack 34L

  7. Heimplanet Transit Line Travel Pack 34 L

  Heimplanets Travel Pack 34 L har et underspillet, minimalistisk ydre, der gør sig godt i de fleste sammenhænge, men tasken byder på mere end rene linjer og et elegant udvendigt design.

  Indvendigt finder du et fleece-foret rum til laptoppen, stretch-lommer i varierende størrelser og et stort hovedrum med masser af plads til tøj, sko og din toilettaske. Alt sammen tilgås nemt og hurtigt takket være Clamshell-åbningen.

  Taskens komfortniveau er helt i top takket være de ergonomiske skulderstropper, det polstrede rygpanel og et veldesignet bryst- og hoftebælte. Rygsækken er fremstillet i bæredygtigt DYECOSHELL nylon, der ikke alene er fremstillet ved hjælp af miljømæssigt skånsomme metoder, men også garanterer en holdbarhed udover det sædvanlige.

  SHOP HEIMPLANET TRANSIT LINE TRAVEL PACK 34L

   

  Pris 1.899 DKK
  Kapacitet 34L
  Vægt 1,6 kg
  Dimensioner 53 x 34 x 19 cm
  Materialer Dyecoshell Fabric, 800D x 600D Nylon, 300D x 150D Polyester foring, YKK® Water-R lynlåse
  Garanti Dækket af Heimplanets livsstidsgaranti

   

  Bedste rejsetasker | Bellroy Transit Backpack 28L

  8. Bellroy Transit Backpack 28L

  En rejsetaske, som kombinerer et stilrent design og gode organiseringsmuligheder, er Bellroys Transit Backpack 28L.

  Rygsækken er blandt de mindre på listen med en kapacitet på 28 liter, hvilket gør den ideel til både weekendture, kortere rejser og som daypack. Man skal imidlertid ikke tage fejl af størrelsen – tasken er rummelig og indbyggede kompressionsstropper hjælper med at udnytte pladsen optimalt i hovedrummet. Indvendigt er også en stor lynlåslomme i trådnet, der egner sig perfekt til opbevaring af undertøj, sokker, mindre accessories m.v. 

  Rygsækken byder også på et foret 16” laptoprum med ”falsk bund”, en lomme til tech accessories og et par udvendige lommer til ting, du skal have hurtig adgang til. Rygsækken er fremstillet i genanvendte materialer og udstyret med imprægnerede YKK-lynlåse for vejrbestandig beskyttelse.

  SHOP BELLROY TRANSIT BACKPACK

   

  Pris 1.749 DKK
  Kapacitet 28L
  Vægt 1,1 kg
  Dimensioner 53 x 36 x 19 cm
  Materialer Stof fremstillet af genanvendte materialer, detaljer i miljøcertificeret læder
  Garanti Dækket af Bellroys 3 års garanti