Uanset hvor din rejse bringer dig hen, er det altafgørende med en god daypack. Det er tasken, du har med dig på dagsturene, og som er designet til at holde alle dine mest nødvendige ting organiserede, lettilgængelige og beskyttede – hvad end det er laptop, tech accessories, snacks eller et ekstra sæt tøj.

Det kan være svært at finde ud af, hvilken daypack der er den helt rette for dig – dels fordi udvalget af daypacks er meget stort, og dels fordi det afhænger af en lang række individuelle ting som pasform, præferencer/prioriteter og ikke mindst hvad og hvor meget, du normalt har med dig.

I denne guide viser vi dig, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du vælger daypack, og giver dig 8 bud på fantastiske daypacks.

8 af de bedste daypacks til rejse
 1. Topo Designs Rover Pack Classic
 2. Boundary Supply Rennen Recycled Daypack
 3. Matador On-Grid Packable Backpack
 4. Matador Freerain22 Waterproof Packable Backpack
 5. Wandrd All-New PRVKE 21L
 6. Wandrd Rogue Sling 6 & 9L
 7. Peak Design Travel Backpack 30L
 8. Eagle Creek Explore Tote Pack 26L
Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Matador On-Grid Packable Backpack livstilsbillede

  Hvad bør du overveje ved valg af daypack?

  Der er mange ting, du bør tage med i dine overvejelser, når du vælger daypack. I det følgende har vi lavet en oversigt over de vigtigste parametre.

  Størrelse

  Størrelsen du bør vælge, afhænger først og fremmest af, hvad og hvor meget du normalt har med dig. Hvis det kun drejer sig om pung, telefon, et mindre kamera, lidt snacks og en ekstra trøje, vil en rygsæk på 10-15 liter eller sågar en større sling bag fint dække dine behov. Hvis du derimod ønsker at benytte daypacken til fx længere vandreture og derfor har brug for plads til fx overtøj, laptop, en større madpakke og vandreudstyr, bør du overveje en større daypack på 20-30L.

  Holdbarhed

  Når det kommer til daypackens holdbarhed, er det ikke alene vigtigt at se på, hvilke materialer den er fremstillet i, men også kvaliteten af lynlåse og andet hardware på tasken.

  Hvis du vil være helt sikker på, at kvaliteten er i orden, anbefaler vi materialer som Ripstop Nylon, Ballistic Nylon, Cordura® Nylon og Tarpaulin. Leder du efter en ultralet daypack, anbefaler vi materialer som Robic® Nylon, X-PAC og Dyneema. Disse materialer er ekstremt lette, men leverer også fantastisk holdbarhed – til gengæld er de dyrere end fx almindelige typer nylon. Hvad angår lynlåse og hardware, er YKK altid et sikkert valg, men andre mærker som Zoom og SBS er også garante for solid kvalitet.

  Komfort og pasform

  En daypack skal kunne bæres i lang tid ad gangen, og komfort er derfor et af de vigtigste parametre på listen. Daypacken bør som minimum have et polstret rygpanel og gode skulderstropper, som fordeler vægten ligeligt på dine skuldrer, og som nemt kan justeres til at passe din kropsform og højde. En brystrem kan hjælpe med at aflaste dine skuldrer, hvis du har en tungere oppakning. Når det kommer til polstring, er EVA Foam et af de mest udbredte og anerkendte materialer, der leverer høj grad af komfort og åndbarhed.

  Organiseringsløsninger og tilgængelighed

  Daypackens organiseringsløsninger afgør ikke alene, hvor let den er at pakke, men også hvor hurtigt du kan tilgå dit udstyr, når du er afsted på farten.

  Nogle daypacks er simple i deres indvendige design og har et stort hovedrum med få integrerede organiseringsløsninger i form af lynlåslommer, rumopdeling mm. Det kan være en fordel, hvis du foretrækker at skræddersy dine egne organiseringsløsninger ved hjælp af tech pouches, organizers og packing cubes – eller ikke har brug for den store mængde organisering. 

  Andre daypacks har flere integrerede organiseringsløsninger i form af fx organiseringspaneler, lynlåslommer, laptop- og tablet-rum – hvilket kan være en fordel, hvis de stemmer overens med dine brugsmål og behov for organisering.

  Uanset hvad du foretrækker, kan du tage følgende med i dine overvejelser ved valg af daypack:

  • Har daypacken lettilgængelige lommer til fx pung og mobil?
  • Er rum til laptop og tech accessories tilstrækkeligt godt polstrede?
  • Har interiøret en farve/overflade, som gør det let at se indholdet?
  • Er hovedrummet nemt at tilgå, evt. via flere åbninger? 

  Æstetik og udvendigt design

  Kravene til daypackens æstetik afhænger først og fremmest af dine personlige præferencer, men der er også nogle andre ting, du kan tage med i overvejelserne. Skal daypacken bruges til mere formelle formål (fx arbejde og forretningsrejser)? I så fald er et stilrent design med underspillede farver at foretrække. Hvilke omgivelser skal daypacken især bruges i? Hvis det drejer sig om storbyer, offentlig transport og lign., kan det være en fordel at undgå farverige eller brandede daypacks, der ikke tiltrækker sig meget opmærksomhed – på den måde minimerer du risikoen for tyveri.

  Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Peak Design Travel Backpack 30L

  Hvilke typer daypacks findes der?

  Daypacks kommer i en lang række forskellige størrelser og variationer med hver deres styrker og svagheder. Nogle af de mest almindelige typer daypacks er:

  Traditionelle daypacks

  Traditionelle daypacks er langt de mest udbredte og formentlig også de mest alsidige. Det er den type daypack, du også har med dig til daglig – typisk med en kapacitet på mellem 15-25L. De fleste traditionelle daypacks har et stort hovedrum, men der er stor forskel på mængden af indvendige organiseringsløsninger – udvalget af traditionelle daypacks er stort, så uanset hvad du foretrækker, vil du kunne finde én der matcher dine præferencer.

  Traditionelle daypacks er designet til opbevaring af alt fra tech udstyr og bøger til tøj, snacks og andre everyday essentials, og leverer typisk god komfort og holdbarhed. Traditionelle daypacks kan gøre sig fint til rejse, men de er typisk ikke designet til at være særligt lette eller kompakte. Hvis du er på udkig efter en ultralet daypack til rejse, bør du derfor overveje en anden type daypack – nemlig den næste på listen.

  Sammenpakkelige daypacks

  Denne type daypacks er kendetegnet ved at være ekstremt lette, kompakte og ved at kunne pakkes sammen. Det betyder, at de egner sig perfekt til rejser, da de nemt kan gemmes væk i bagagen uden at optage en masse plads. Til gengæld har de sjældent lige så meget struktur som traditionelle daypacks og typisk også ingen/begrænsede mængder polstring – hvilket kan gå udover komfortniveauet. Derudover kan den markant lavere vægt ske på bekostning af daypackens holdbarhed – men dette kan helt eller delvist undgås ved at benytte stærkere materialer, fx Robic® Nylon eller Dyneema.

  Vandtætte daypacks

  Som navnet antyder, er vandtætte daypacks designet til at holde dine ting ekstra godt beskyttet mod vind og vejr – hvilket i nogle situationer kan være altafgørende (fx outdoor- og vandreture). Vandtætte daypacks er typisk fremstillet i en form for nylon med vandtæt imprægnering (fx DWR) og er udstyret med særlige vandtætte lynlåse, der forsegler tasken. Det er forskelligt hvor vandtætte disse daypacks er – nogle er kun designet til at kunne modstå kraftig regn, mens andre er decideret ”submerge proff”. Nogle af de bedste mærker indenfor vandtætte daypacks er Matador Equipment og Black Ember.

  Daypacks til kamera og fotografering

  Hvis du ønsker at have kamera og fotoudstyr med dig på dagsturene, har du to muligheder. Den ene er at supplere en almindelig daypack med et camera insert eller en camera cube. Den anden mulighed er at få en decideret kamerataske, der er særligt designet til at holde fotoudstyr beskyttet, organiseret og lettilgængeligt. En stor fordel ved kameratasker er, at de typisk har åbninger, som giver let adgang til dit kamera. Derudover kan en del kameratasker nemt omdannes til almindelige daypacks, hvis du ikke har brug for separat opbevaringsplads til kamera og fotoudstyr, og fungerer dermed godt til almindelig brug. Det gælder fx rygsække fra Peak Design, Wandrd og Boundary Supply.

  Bedste daypacks til rejse i 2023

  Nedenfor har vi lavet en liste over 8 af de absolut bedste daypacks i 2023, som du kan lade dig inspirere af i dit valg af daypack.

  Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Topo Designs Rover Pack Classic

  1. Topo Designs Rover Pack Classic

  Topo Designs har gennem snart 15 år udviklet stilrene og ukomplicerede tasker i fantastisk kvalitet, og Rover Pack Classic er en af deres mest ikoniske rygsække. Foruden det letgenkendelige retro-look, som fås i et hav af farvekombinationer, byder rygsækken på slidstærke materialer (1000D/400D nylon og robuste YKK-lynlåse), et stort hovedrum med 20-liters kapacitet og dobbelt spændelukning, to udvendige lommer der nemt kan tilgås og et sæt polstrede skulderstropper. Rygsækken har også et gult interiør, som gør det let at se alt i tasken.

  SHOP TOPO DESIGNS ROVER PACK CLASSIC

   

  Pris 799 DKK
  Kapacitet 20L
  Vægt 0,6 kg
  Materialer 1000D genanvendt nylon, 400D genanvendt nylon, YKK-lynlåse 

   

  Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Boundary Supply Rennen Recycled Daypack

  2. Boundary Supply Rennen Recycled Daypack

  Er du på udkig efter en let og minimalistisk daypack, er Rennen Recycled Daypack fra Boundary Supply et oplagt valg. Daypacken har et stilrent udvendigt design, der vil gøre sig i de fleste sammenhænge, og som byder på flere gennemtænkte features som en frontlomme med magnetisk lukkemekanisme, en række Attachment Loops til fastgørelse af accessories og imprægnerede YKK AquaGuard lynlåse. Det indvendige design er også relativt simpelt - med et lettilgængeligt 16” laptoprum, en stor lynlåslomme og et par åbne lommer. En praktisk feature er de magnetiske punkter på ydersiden af laptoprummet, som gør det muligt at fastgøre Boundarys modular accessories (CB-1 Camera Insert, Port Ritt m.fl.) og dermed supplere med ekstra organiseringsløsninger. Tasken vejer under et kilo og både rygpanel og skulderstropper er polstrede, så det er en behagelig oplevelse at bære tasken.

  BOUNDARY SUPPLY RENNEN RECYCLED DAYPACK

   

  Pris 949 DKK
  Kapacitet 22L
  Vægt 0,9 kg
  Materialer
  100% genanvendte RE-3™ materialer, YKK AquaGuard lynlåse

   

  Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Matador On-Grid Packable Backpack

  3. Matador On-Grid™ Packable Backpack

  Matador har gennem snart 10 år været frontløbere i udviklingen af rejseudstyr, der kombinerer lethed og slidstyrke – herunder letvægtsrygsække og daypacks til rejse, der kan pakkes sammen til en brøkdel i størrelse. Én af dem er On-Grid Packable Backpack, en alsidig daypack med et vejrbestandigt design i imprægneret Robic® nylon. Daypacken har et hovedrum med 16 liters kapacitet og et dedikeret rum til laptop, og et ekstra frontrum med en indvendig lynlåslomme til organisering af mobil, pung, snacks og andre essentials. Størrelsen, det minimalistiske design og muligheden for at pakke den sammen gør, at den egner sig perfekt som daypack rejsen.

  KØB MATADOR ON-GRID™ PACKABLE BACKPACK

   

  Pris 499 DKK
  Kapacitet 16L
  Vægt 0,2 kg
  Materialer
  100D Robic® nylon med UTS imprægnering, YKK-lynlåse

   

  Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Matador Freerain22 Waterproof Packable Backpack

  4. Matador Freerain22 Waterproof Packable Backpack

  En alternativ daypack fra Matador er Freerain22 Waterproof Packable Backpack, der er særligt designet til vandring, outdoorture og lign. Daypacken er designet til at kunne modstå selv de mest krævende vejrforhold med PU-imprægneret 70D Robic Nylon, UTS-imprægneret nylon ripstop og imprægnerede Nr. 5 YKK-lynlåse. Designet er ikke alene vandtæt, men også ekstremt let med en vægt på bare 300g. Det betyder imidlertid ikke, at Matador er gået på kompromis med komforten – daypacken kommer med åndbare skulderstropper samt bryst- og hofterum, der tilsammen gør den meget behagelig at bære. Daypacken har et stort hovedrum på 22L, som tilgås via en rolltop med imprægneret lynlåsåbning, og der er også mulighed for at fastgøre ekstra oppakning på ydersiden takket være de integrerede Attachement Loops. Derudover har tasken en frontlomme til opbevaring af mindre ting, du skal have hurtig adgang til.

  KØB MATADOR FREERAIN22 WATERPROOF PACKABLE BACKPACK

   

  Pris 899 DKK
  Kapacitet 22L
  Vægt 0,3 kg
  Materialer
  Robic® nylon med PU-imprægnering, nylon ripstop med UTS-imprægnering, Hypalon™ rolltop, YKK-hardware

   

  Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Wandrd All-New PRVKE 21l

  5. Wandrd All-New PRVKE 21L

  Har du brug for en daypack, der både egner sig til almindelig brug og som kamerataske, er der god grund til at se på Wandrds All-New PRVKE. Tasken fås i fire størrelser (11L, 21L, 31L og 41), og vores oplevelse er, at 21L er en perfekt størrelse til dagsture og til almindelig hverdagsbrug. Rygsækken har et robust design og leverer fantastisk komfort med et åndbart rygpanel og solidt polstrede skulderstropper. Én ting vi elsker ved tasken, er at hovedrummet kan tilgås på hele tre måder: via rolltoppen, via Clamshell-åbningen og via en lynlåsåbning i venstre. Det betyder, at du altid har let adgang til alt i hovedrummet, som bl.a. byder på et polstret laptop-rum og organiseringspanel med lynlåslommer i varierende størrelser. Til ekstra organisering i hovedrummet kan tasken suppleres med Wandrds Packing Cubes eller specialdesignede Camera Cubes. Sidstnævnte er designet til at passe med lynlåsåbningen i venstre side, så du nemt og hurtigt kan tilgå dit kamera.

  Du kan læse vores fulde guide til Wandrd All-New PRVKE her.

  SHOP WANDRD ALL-NEW PRVKE 21L

   

  Pris 1.649 DKK
  Kapacitet 21L
  Vægt 1,3 kg
  Materialer
  1680D Ballistic Nylon, Tarpaulin, YKK-lynlåse

   

  Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Wandrd Rogue Sling 6 & 9L

  6. Wandrd Rogue Sling 6 & 9L

  Daypacks forbindes typisk med rygsække, men en sling bag med den rigtige størrelse og gode organiseringsmuligheder kan være et fantastisk alternativ - og hvis det står til os, er Wandrds Rogue Sling et godt valg. Sling baggen kommer i tre størrelser (3L, 6L og 9L), der alle har et polstret og lettilgængeligt hovedrum med justerbare indvendige dividers og adskillige lommer til organisering. Både 6L og 9L har også en udfoldelig lomme på undersiden til vanddunk, tripod eller lign. og et innovativt laptop sleeve til sikker opbevaring af din computer. Rogue Sling kommer med en justerbar skulderstrop og har et vandtæt design i Ballistic Nylon.

  SHOP WANDRD ROGUE SLING

   

  Pris
  1.039 DKK (6L), 1.199 DKK (9L)
  Kapacitet
  6L/9L
  Vægt
  0,7 kg (6L), 0,8 kg (9L)
  Materialer
  840D & 1680D Ballistic Nylon, YKK-lynlåse

   

  Bedste daypacks og dagstursrygsække til rejse (2023) | Stor guide til valg af daypack | Peak Design Travel Backpack 30L

  7. Peak Design Travel Backpack 30L

  Peak Designs Travel Backpack 30L er en alsidig rygsæk, der er designet til både at fungere som daypack og som dine primære bagage på korte rejser og weekendture. Indvendigt finder du et stort hovedrum med 16” laptoprum, et organiseringspanel og trådnetlommer i hver side – og hvis du har brug for ekstra organisering, er Peak Designs Packing Cubes et oplagt supplement. Derudover har rygsækken et lettilgængeligt frontrum med plads til snacks, hovedtelefoner, pas og andre små ting, du skal have let adgang til. Rygsækken er også vejrbestandig og leverer fantastisk komfort med åndbart rygpanel og polstrede skulderstropper. Alt det tilsammen gør Peak Design Travel Backpack 30L til et godt valg, hvis du er på udkig efter en større daypack, der også kan bruges som rejsetaske til weekendture og lign.

  SHOP PEAK DESIGN TRAVEL BACKPACK 30L

   

  Pris
  2.049 DKK
  Kapacitet
  27L-33L
  Vægt
  1,44 kg
  Materialer
  100% genanvendt 400D nylon canvas, 900D nylon bottom liner, UltraZips

   

  Bedste daypacks i 2023 | Stor guide til valg af daypacks og dagstursrygsække | Eagle Creek Explore Tote Pack 26L

  8. Eagle Creek Explore Tote Pack 26L

  Eagle Creeks Explore Tote Pack 26L er en alsidig daypack, der – som navnet antyder – både kan bæres som rygsæk og tote bag takket være et par ekstra bærestropper. Daypacken har et hovedrum med 26 liters kapacitet, som kan tilgås via rolltop-åbningen i toppen og via en lynlåsåbning i siden, som giver direkte adgang til et polstret 15” laptoprum. Derudover har tasken lommer i hver side til fx drikkedunk og en ekstra frontlomme til ting, du skal have hurtig adgang til.

  SHOP EAGLE CREEK EXPLORE TOTE PACK 26L

   

  Pris 769 DKK
  Kapacitet 26L
  Vægt 0,7 kg
  Materialer
  RENU™ 100% Recycled Poly