Fordelene ved at rejse med bare en enkelt taske er mange - hvad end det drejer sig om en kort weekendtur eller en længere udlandsrejse.

Ikke alene har du mulighed for at spare en del gebyrer for bagage og komme langt hurtigere igennem lufthavnen (hvis du rejser med fly) - det gør også, at du er mere fleksibel, har mindre at bekymre dig om og i sidste ende kan fokusere mere på at få mest muligt ud af din rejse.

Ikke desto mindre kræver det grundig forberedelse at rejse med bare en enkelt taske. Derfor har vi i denne guide samlet 8 tips til, hvordan det gøres bedst muligt.

8 tips til hvordan du rejser med en enkelt rejsetaske
  1. Vælg den rigtige rejsetaske
  2. Brug en pakkeliste
  3. Organisér rejsetasken med packing cubes
  4. Benyt pouches til opbevaring af accessories
  5. Medbring tøj i merinould
  6. Benyt udstyr der kan pakkes sammen
  7. Benyt rejsevenlige tech accessories
  8. Fastgør ekstra udstyr udenpå din taske

Sådan vælger du den rigtige rejsetaske | Peak Design Travel Backpack 45LPeak Design Travel Backpack 45L

1. Vælg den rigtige rejsetaske

Der er flere muligheder, når det kommer til typen af rejsetaske, men vi foretrækker en rejserygsæk. En god rejserygsæk er komfortabel at bære i lang tid ad gangen, let at pakke og gør, at du altid har hænderne frie.

Når du vælger rejserygsæk, er det værd at overveje følgende:

Størrelse: Første skridt er at vælge en taske, som overholder Max Legal Carry-On Size. Den tilladte størrelse varierer afhængigt af flyselskabet, men vil som regel være 40-45L.

Komfort: Sørg for at tasken har et polstret og åndbart rygpanel samt gode skulderstropper, der har en god bredde og fordeler vægten ligeligt på dine skuldrer. Bryst- og hofterem kan være med til at aflaste din ryg yderligere og er en stor fordel ved tungere oppakning.

Vægt og holdbarhed: En rejsetaske skal kunne modstå lidt af hvert, og derfor er det vigtigt, at tasken har et robust design. Se efter materialer som Ripstop Nylon, Ballstic Nylon, Cordura® Nylon, Robic® Nylon, Tarpaulin og X-Pac, der alle leverer høj grad af slidstyrke. Hvad angår hardware (lynlåse, spænder mm.), er YKK et sikkert valg, men også Zoom og SBS er garante for høj kvalitet.

Organiseringsmuligheder: Nogle tasker har mange integrerede organiseringsløsninger i form af lommer, rumopdeling, organiseringspaneler mm., hvilket kan være en fordel, hvis de stemmer overens med dine behov. Hvis du derimod foretrækker at skræddersy organiseringen vha. packing cubes og organizers, er en taske med få indbyggede organiseringsløsninger at foretrække.

Åbninger: Vi foretrækker rejsetasker med Clamshell-åbning, som gør det let at pakke og tilgå hovedrummet. Derudover kan sideåbninger være en stor fordel, hvis du har brug for let at kunne tilgå taskens indhold, mens du bærer den.

Du kan læse hele vores guide til valg af rejsetaske her, hvor vi også giver dig 5 bud på fantastiske rejsetasker i 2023.

SE VORES UDVALG AF REJSETASKER

 

Brug en pakkeliste | Eagle Creek packs & organizersBenyt en pakkeliste til at skabe overblik over alt, hvad du skal have med.

2. Brug en pakkeliste

For at kunne rejse med bare en enkelt taske er man nødt til at gøre sig omhyggelige overvejelser om, hvad man medbringer - og mindst lige så vigtigt hvad man ikke medbringer. Det er her pakkelisten kommer ind i billedet.

En pakkeliste gør det muligt at få et samlet overblik over alt, hvad der skal med, før du begynder at pakke. Det betyder ikke alene, at du husker alt det nødvendige, men også at du ikke medbringer ting, du ikke får brug for på rejsen. Formålet med en pakkeliste er også at organisere alt, hvad du skal have med i underkategorier, hvilket gør det lettere at pakke tasken effektivt og overskueligt, så alting let kan tilgås.

Du kan læse vores grundige pakkeliste til rejser og ferier her.


Benyt packing cubes/rejse cubes til organisering af bagagen | Eagle Creek Pack-It CubesEagle Creek Pack-It Cubes

3. Organisér din rejsetaske med packing cubes

Packing cubes hjælper dig først og fremmest med at organisere bagagen, fx ved at pakke forskellige typer tøj (t-shirts, bukser, undertøj mm.) eller outfits i forskellige cubes. Det betyder, at du lettere kan holde orden i tasken og tilgå dine ting hurtigere.

Mindst lige så vigtigt er packing cubes en god måde at spare plads på, da de gør det muligt at komprimere indholdet. Hvis du ønsker at spare ekstra plads, findes der compression cubes, som gør det muligt at komprimere indholdet yderligere vha. en ekstra lynlås.

Det kan være en god idé at kombinere packing cubes i forskellige farver og størrelser. Flere farver gør det lettere at finde rundt i bagagen og huske, hvad der er pakket i hver cube. Hvad angår størrelser, kan du med fordel vælge nogle små cubes til opbevaring af t-shirts, undertøj og sokker og en eller flere større cubes til bukser, trøjer og lign.

Du kan læse vores fulde guide til valg at packing cubes her.

SE VORES UDVALG AF PACKING CUBES

 

Pouches og organizers til organisering af tech accessories og andre essentials | Topo Designs Accessory BagsTopo Designs Accessory Bags

4. Benyt pouches til opbevaring af accessories

De fleste rejsetasker har en vis mængde indvendige organiseringsløsninger i form af fx lynlåslommer og rumopdeling, men det kan være en god idé at supplere med pouches, organizers og små tasker.

Særligt hvis du har mange tech accessories med dig (fx ledninger, powerbanks, opladere, harddiske og fotoudstyr) kan det være en stor fordel med en tech pouch/organizer, hvor du kan holde det hele samlet ét sted. På den måde mindsker du risikoen for, at det bliver væk, beskadiget eller stjålet på rejsen.

Derudover er tech pouches og organizers en god måde at holde de mest nødvendige ting lettilgængelige. Tech accessories er typisk noget af det, vi bruger mest på rejsen - også mens vi er på farten, og derfor er det vigtigt, at de nemt kan tilgås (uden at din rejsetaske eller daypack skal vendes på hovedet).

SE VORES UDVALG AF TECH POUCHES OG ORGANIZERS

 

Sammenpakkeligt rejsehåndklæde i microfiber | Ultralet og kompakt microfiber-håndklæde | Matador NanoDry Packable Shower TowelMatador Nanodry Packable Shower Towel

5. Benyt udstyr der kan pakkes sammen

En god måde at spare plads i bagagen på er ved at benytte udstyr, der er særligt designet til at kunne pakkes sammen og dermed optage mindst muligt plads. Der er mange typer udstyr, der laves i sammenpakkelige versioner, men nogle af de mest udbredte er:

Daypack: Udover din carry-on rejsetaske er det ofte nødvendigt med en mindre taske til dagsture. Her er det en stor fordel at have en taske, der nemt kan gemmes væk i bagagen uden at optage store mængder plads - hvilket er præcist, hvad du opnår med en såkaldt “packable daypack” (sammenpakkelig dagstursrygsæk). Denne type rygsæk er typisk også meget let og fungerer derfor godt til korte udflugter og dagsture.

Jakke: En jakke skal være let have med sig på farten - også når man ikke har den på. Heldigvis har en lang række tøj-/outdoormærker (Patagonia, Rei, Tropicfeel m.fl.) udviklet jakker, der nemt kan pakkes sammen. Det gælder både regnjakker, dunjakker m.fl.

Håndklæde: Almindelige håndklæder er typisk besværlige at have med på farten og optager meget plads. Overvej i stedet at medbringe et rejsehåndklæde i microfiber. Ikke alene kan det pakkes sammen til en brøkdel i størrelse - det er også let, blødt og hurtigtørrende. En nært beslægtet kategori er sammenpakkelige tæpper, der også kan vise sig nyttige i mange sammenhænge.


Medbring tøj i merinould på rejsen | Derfor er merinould perfekt at rejse medMerinould er temperatur-regulerende, let at holde pænt og har antibakterielle egenskaber.

6. Medbring tøj i merinould

Tøj i merinould har en lang række kvaliteter, som gør det perfekt at rejse med:

1. Merinould har naturligt antibakterielle egenskaber, som forhindrer det i at komme til at lugte. Det betyder, at du ikke behøver at vaske det så ofte, og at du kan nøjes med at pakke mindre tøj til rejsen.

2. Merinould er elastisk og krøller derfor ikke, så det er nemmere at holde pænt.

3. Merinould er temperatur-regulerende pga. dens fiber-struktur. I koldt vejr danner fibrene et isolerende lag, som holder på kropsvarmen - og modsat under varme forhold lader det varmen slippe ud og absorberer fugt fra kroppen.

4. Merinould absorberer ikke alene vand effektivt, men tørrer også markant hurtigere end andre typer stof.

5. Merinouldsfibre er meget fine og lette. Tøj i merinould er derfor let at pakke og optager mindre plads i bagagen end andre typer tøj.

6. Tøj i merinould giver naturlig beskyttelse mod UV-stråler og egner sig derfor godt til solrige destinationer.


Peak Design Field PouchMedbring rejsevenlige tech accessories for at strømline din rejse.

7. Benyt rejsevenlige tech accessories

Som nævnt ovenfor findes der tøj og udstyr, der egner sig særligt godt til rejser - og det samme gælder tech accessories. Nedenfor er nogle af de vigtigste tech accessories, der kan hjælpe dig med at spare plads i bagagen og strømline dine rejse:

Rejseadapter: Gør det muligt at tilslutte dine enheder til elektroniske stik i andre lande. Der findes 15 forskellige typer el-stik i verden, så vær sikker på at adapteren passer til el-stikket i det/de lande, du besøger.

Ebogslæser: Med en Kindle eller anden ebogslæser har du digital adgang til alle dine yndlingsbøger - uden at skulle bruge plads i bagagen på fysiske bøger.

Powerbank: Sikrer at du altid har strøm til opladning af dine gadgets, selvom du ikke er i nærheden af en strømforsyning.

Laptop stand: Forventer du at bruge lang tid foran laptoppen enten på selve rejse eller ved destinationen, vil et laptop stand skåne din ryg og gøre arbejdet mere behageligt. Tjek fx Wandrds Laptop Case 14” eller Roost Laptop Stand.

Air tag: Der er som regel større risiko for at miste noget, når man rejser, så det kan være en god idé at placere en Air tag eller anden sporingsenhed i tasken.

 

Accessory Straps til fastgørelse af udstyr udenpå rejsetasken | Wandrd All-New PRVKE x Accessory StrapsWandrd PRVKE & Accessory Straps

8. Fastgør ekstra udstyr udenpå tasken

Ekstra overtøj og større udstyr (fx kamerastativ, liggeundlag, vandrestave) kan med fordel fastgøres udenpå tasken, så de ikke optager plads indvendigt. De fleste rejserygsække har lommer i siden, der egner sig perfekt til formålet. Andre rygsække kommer også med (eller har mulighed for tilkøb af) stropper til fastgørelse af udstyr på ydersiden. Det gælder fx Peak Designs Travel Backpack 45L og Wandrds All-New PRVKE

Karabinhagen er også en praktisk accessory, der kan vise sig nyttig i mange sammenhænge - bl.a. til at fastgøre ting udenpå din taske, hvad end det er et par sko, håndklæde eller drikkedunk.